Najbolje klape iz regiona i Crne Gore na 17. Međunarodnom festivalu klapa...

Najbolje klape iz regiona i Crne Gore na 17. Međunarodnom festivalu klapa Perast

0
Podijeli

Krajem juna u Perastu će biti održan 17. Međunarodni festival klapa, koji je proglašen najboljim festivalom u 2017. godini, po ocjeni Nacionalne turističke organizacije. Ponovo će okupiti izvanredne klape iz okruženja i Crne Gore,  od 28. do 30. juna.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za četvrtak 28. jun u Perastu na Pjaci Svetog Nikole, u 21 sat, kada će nastupiti klape i prijatelji festivala, Kaše iz Dubrovnika, Peruđini sa Paga, Maris iz Kotora, O’dive Belcanto iz Berana, Praska iz Podstrane, Đorđe Begu, lijerica, mladi glumci  KFPZD, Kvartet flauta Talia iz Kotora i Gudački kvartet Vollmond.

Picerija i restoran

U okviru takmičarskog dijela ženskih klapa, koje je na programu 29. juna u 21 h, nastupiće klapa Mirabela (Omiš, Hrvatska), Peružini (Pag, Hrvatska), Besida (Klis, Hrvatska ), Diva (Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina), Uzorita (Sukošan, Hrvatska), Skontradura (Dubrovnik, Hrvatska),  Maris (Kotor, Crna Gora), Mir (Međugorje, Bosna i Hercegovina), O’Dive Belcanto (Berane, Crna Gora), Alata ( Podgorica, Crna Gora).

U revijalnom dijelu programa nastupiće mješovita klapa Camerton iz Podgorice, ženska klapa Peružinisa ostrva Pag, ženska klapa Skontradura iz Dubrovnika i muška klapa Praska iz Podstrane sa Omiške rivijere.

Takmičarski koncert  muških klapa  i Novih klapskih pjesama na programu je u subotu, 30. juna, u 21 sat. nastupiće klapa Žmul (Omiš, Hrvatska) Grga (Posušje, Hrvatska), Concordia (Međugorje, Bosna i Hercegovina), Assa Voce (Podgorica, Crna Gora), Valdibora (Rovinj, Hrvatska), Porat (Korčula, Hrvatska) Praska ( Podstrana, Hrvatska )

U revijalnom programu nastupiće mješovita klapa Sveti Nikola iz Metkovića, ženska klapa Peružini sa Paga, muška klapa Valdibora iz Rovinja, Porat sa Korčule i klapa Praska iz Podstrane.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code