„NAJLUĐA“ LOKALNA FEŠTA – ZELENIČKE IGRE SA PREKO 100 UČESNIKA DOMAĆIH I...

„NAJLUĐA“ LOKALNA FEŠTA – ZELENIČKE IGRE SA PREKO 100 UČESNIKA DOMAĆIH I FUREŠTA

199
0
Podijeli

Turisti uvijek vole da osjete lokalnu tradiciju i ambijent, uz dobru zabavu i ponudu. To dobro znaju organizatori „Zeleničkih igara”, pa će i večeras pokušati da prirede najluđu žurku na plaži.

Posjetioci će moći da učestvuju ili posmatarju zanimljive sportske igre, uz bogat zabavni program, mušlje gratis i piće po promo cijenama od 1 eura. Tradicionalne Zeleničke igre počinju na plaži Zmijice u Zelenici od 19 h.
Ova turistička sportska i zabavna manifestacijia “vuče” tradiciju dugu skoro tri decenije, na kratko prekinutu, pa opet pokrenutu prošlog ljeta, priča za Radio Jadran jedan od organizatora, Zoran Pestorić.
Koliko je ova manifestacija u krvi Zeleničanima, ali i ostalim Novljanima, pokazuje činjenica da je za večeras dolazak potvrdilo oko stotinjak učesnika, kao i da su organizatori uspjeli da animiraju i neke inostrane turiste da sudjeluju, dodaje Pestorić:
“Prijavila se i jedna ekipa žena iz Beograda, sa kapitenkom takođe iz Beograda, a jedna od ekipa su pola Rusi pola domaći, tako da možemo reći da su igre internacionalne”, kaže Pestorić.
On je istakao i da su zbog ponovnog “pokretanja” Zeleničkih igara osnovali istoimenu NVO, kako bi mogli da apliciraju za novčana sredstva kod TO, međutim, kako Pestorić navodi, u lokalnoj TO nije baš bilo sluha za ovu manifestaciju, te im je jedinu podršku pružio JUK Herceg Fest.
Budžet su obezbijedili većinom sami učesnici i prijatelji manifestacije, tako da je, prema njegovim riječima, teško i procijeniti koliko je ko doprinio, ali pretpostavlja se da je obezbijeđeno oko hiljadu eura.
Zeleničke igre, osim dobre zabave, sastoje se od 6 disciplina nakon kojih će najboljima biti dodijeljene medalje i pehari, dok će novčane nagrade izostati zbog nedostatka sredstava. Od igara su zastupljene: pendulanje ribe, skidanje pršuta, trčanje u vreći, kolutanje, gumištucna i konop. Za muzičku podlogu angažovana je rok grupa “Krugovi u žitu”. Voditelji programa su glumac Branislav Platiša i Dejan Šofranac, a gost će biti i Dj Mikeli.
Ponudu će obogatiti i brod restoran “Marija D”, koji može smjestiti oko 150 gostiju, tako da će gosti moći sa broda da posmatraju zabavni program i uživaju u promotivnim cijenama pića. Kao i prošle godine mušlje će se dijeliti gratis.
Prijava ekipa još traje, a u svakoj će biti po 10 takmičara i 3 takmičarke, ili obratno.
Kad je riječ o sezoni u Zelenici, Pestorić kroz smijeh navodi da je gužva evidentna, ali da mnogi zaobilaze Zeleniku. Ipak će, kako dodaje, takav “trend” večeras pokušati da zaustave. Plaže jesu popunjene, ali je uglavnom riječ o onima koji na jedan dan dođu da iskoriste lijepo vrijeme.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code