NAJMLAĐI VATERPOLISTI JADRANA NA TURNIRU NA KORČULI STARTOVALI SA DVIJE POBJEDE

NAJMLAĐI VATERPOLISTI JADRANA NA TURNIRU NA KORČULI STARTOVALI SA DVIJE POBJEDE

159
0
Podijeli

Mladi vaterpolisti PVK Jadran ( rođeni 2004. i mlađi ) ubjedljivo su savladali vaterpoliste Juga rezultatom 7:3 u utakmici I kola turnira ” II Cedevita mini kup 2015″ koji se igra na Korčuli u spomen na Juga Kalogjeru, vaterpolistu “KPK” – Korčulanskog plivačkog kluba.

U II kolu deklasirali su splitski Mornar rezultatom 14:2. Očekuje ih danas još duel sa splitskim Jadranom.
Turnir će trajati do sjutra i osim Jadranaša učestvuju i kotorski Primoirac, splitski Mornar BS, splitski Jadran, dubrovački Jug i KPK.
Za razliku od prošlogodišnjeg, kada su na turniru igrali kadeti , ove godine igra se u kategoriji U – 11, vaterpolo škola ( dječaci rođeni 2004. godine i mlađi ). To je najmlađa kategorija u kojoj se dječaci savladavajući osnove vaterpola pripremaju za prvu takmičarsku kategoriju – vaterpolo nade.
Sjutra se mladi Novljani sastaju sa kotorskim Primorcem i KPK sa Korčule.
S obzirom na uzrast na turniru se primjenjuju modifikovana vaterpolo pravila: igra se u igralištu dimenzija 20 x 15 metara i 4 x 5 minuta bez zaustavljanja vremena ( osim u zadnjoj minuti utakmice ), igra se sa najmanjom loptom br.3, bez ograničenja trajanja napada ( procjena sudije za pasivnu igru ), kazneni udarac se izvodi sa 4 m, u odbrani je obvezno igrati presing na svojoj polovini, a igrač na poziciji centarskog prostora može se zadržati samo na jedno primanje lopte nakon čega mora izaći iz sidraškog prostora, isključeni igrač izlazi iz terena u prostor za isključene te se odmah vraća u igru on ili njegova zamjena….
Turnir je organiziovan na inicijativu Emila Tedeschia i Atlantic Grupe iz Zagreba u spomen na prerano preminulog “kapekaša” Juga Kalogjeru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code