Najugroženijim porodicama od ponedjeljka hrana i higijenski paketi

Najugroženijim porodicama od ponedjeljka hrana i higijenski paketi

0
Podijeli

Crveni krst Herceg Novi podijeliće pomoć za 30 socijalno ugroženih porodica u ponedjeljak, 12. februara.

Iz organizacije Crvenog krsta Crne Gore su krajem prošle nedjelje, po unaprijed utvrđenom planu, pripremili pomoć za 2.000 socijalno najugroženijih porodica u našoj zemlji. Ona će biti raspoređena  opštinskim organizacijama Crvenog krsta tokom februara.

Picerija i restoran

Prema riječima koordinatorke OO CK, Mire Krsmanović, pomoć se sastoji od prehrambenih artikala i higijenskih sredstava. Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice: brašno (25 kg), tjestenina (4 kg), pasulj (2 kg), ulje (4 l), šećer (1 kg), pirinač (1 kg). U higijenskim paketima su: deterdžent za pranje veša (3 kg), tečnost sa pranje suđa (1 l) i šampon (1 l).

Sredstva za ovu vrijednu donaciju obezbijedila je porodica Glendžo, koja je Crvenom krstu Crne Gore i prošle godine pružila podršku u realizaciji slične akcije i u više navrata pomogla ugroženim stanovnicima Crne Gore.

Iz Crvenog krsta pozivaju da se u ovakve i slične akcije priključi što više pojedinaca i kompanija:

– Moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koji žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe – kazala je Krsmanović.

Podjela prehrambenih i higijenskih paketa počinje u ponedjeljak u 8:30 časova u prostorijama Crvenog krsta Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code