NAKON 13 GODINA BROD „SABRINA“ NAPUŠTA BRODOGRADILIŠTE U BIJELOJ

NAKON 13 GODINA BROD „SABRINA“ NAPUŠTA BRODOGRADILIŠTE U BIJELOJ

0
Podijeli

Kompanija Neksan, vlasnika Miodraga Dake Davidovića, koja je u septembru prošle godine, po principu slobodne pogodbe kupila za 380 hiljada eura brod “Sabrina” preuzeće ga najvjerovatnije do 15. februara, saznaje Radio Jadran.

– Čitav iznos za brod isplaćen je Jadranskom brodogradilištu još u prošloj godini, dvije rate su čak spojene u jednu, tako da je sve regulisano – rekao je za Radio Jadran, direktor sektora proizvodnje, prodaje i strateškog plana Brodogradilišta, Petar Zvicer.
Zvicer kaže da je plan da saradnici kompanije „Neksan” u narednim danima obave tehnički pregled broda i do 15. februara „Sabrina” bi napustila Brodogradilište.
On nije mogao da kaže kakva će biti sudbina broda, jer ne zna kakvi su planovi kompanije „Neksan”.
Bez obzira na ovu prodaju, ročište u sporu Jadranskog Brodogradilišta sa kompanijama „Sarda lizing” i „Long bridž šiping” zbog ležarine broda, biće nastavljeno 16. februara – potvrdila je za Radio Jadran pravna zastupnica Jadranskog brodogradilišta u ovom sporu, Vesna Raičević.
Suđenje će biti nastavljeno u Privrednom sudu, jer brodogradlište potražuje mnogo veći iznos od same vrijednosti broda. Raičevićka kaže da to što je brod prodat ne znači da Brodogradilište neće moći da namiri preostali dug iz druge imovine tuženog, bez obzira što je ona na teritoriji druge države. Ona očekuje da će presuda Privrednog suda biti povoljna za Brodogradilište u ovom nastavljenom postupku. Jadransko brodogradilište potražuje od kompanija „Sarda lizing” i „Long bridž šiping” 2,5 miliona eura.
Brod „Sabirina” su 2002. godine ostavili italijanski vlasnici nakon remonta. Brodogradilište je podnijelo tužbu Osnovnom sudu u Kotoru zbog duga za remont i ležarinu. Nakon toga je donijeta presuda u korist Brodogradilišta da se od broda treba namiriti novčano potraživanje od 1,45 miliona eura, plus kamata.
Osim Brodogradilišta, od Italijana novac potražuje i Jadroagent Bar u iznosu od oko 53.000 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code