NAKON 25 GODINA HERCEGNOVSKO POZORIŠTE ISELJAVA POD PRINUDOM?

NAKON 25 GODINA HERCEGNOVSKO POZORIŠTE ISELJAVA POD PRINUDOM?

152
0
Podijeli

hercegnovsko pozoriste zgrada1Hercegnovsko pozorište još nema nove, ili bilo kakve privremene prostorije, a uskoro bi trebalo da iseli iz bivše zgrade Muzičke škole, gdje je provelo 25 godina. Nakon završetka programa proslave Dana opštine Herceg Novi, članovi i Upravni odbor pozorišta pokušaće da još jednom pronađu rješenje, kazala je našem radiju predsjednica Upravnog odbora Hercegnovskog pozorišta, Vitka Vujinović. Turistička i inspekcija rada zatvorila je sredinom juna klub Hercegnovskog pozorišta, u oronuloj zgradi stare Muzičke škole. I dok na jednoj strani postoje želje da ovo jedino gradsko pozorište postane profesionalno, na drugoj Muzička škola ne odustaje od prava da koristi sopstvenu zgradu.
Na prošlogodišnjem sastanku kome su prisustvovali predstavnici Herecgnovskog pozorišta, Muzičke škole, kao i predsjednik opštine Dejan Mandić dogovoreno je da se do 1. oktobra 2012. godine Hercegnovsko pozorište iseli iz prostorija, kako bi one ponovo bile ustupljene pravom vlasniku , Muzičkoj školi Herceg Novog – kazala je ranije za naš radio, direktorka Muzičke škole, Nada Karadžić.
Ipak, pozorište još nije iseljeno, potvrđuje nam Vujinovićka.
“Mi smo i prije par dana tamo održali sastanak Upravnog odbora. Imamo rok do sredine novembra da podnesemo prigovor na tužbu što ćemo svakako i uraditi. “Tijesno” nam je ali imamo još vremena da reagujemo”.
Direktorica Muzičke škole Nada Karadžić ponovila je da neće odustati od namjere da zgradu vrati, jer posjeduje i dokumentaciju kojom se dokazuje da ona pripada Muzičkoj školi. Planiraju da poprilično devastiranu i gotovo u ruševnom stanju zgradu, poptuno adaptiraju, vrate joj staru namjenu i opreme novim instrumentima.
Mogućnost da Hercegnovsko pozorište dobije privremeni smještaj u kući Iva Andrića, čula se na javnoj raspravi o njenoj budućoj namjeni, ali opština će dati posljednju riječ.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code