Nakon Dubrovnika i Trebinja, biznis inkubatori u Herceg Novom

Nakon Dubrovnika i Trebinja, biznis inkubatori u Herceg Novom

1153
1
Podijeli

herceg novi 41Prekogranični programi koji predstavljaju podršku u otvaranju i razvoju novih preduzeća i stimulišu mali i srednji biznis, tzv. biznis inkubatori, trebalo bi da uskoro budu uspostavljeni i u Herceg Novom.

To je dogovoreno na sastanku direktora Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Nikše Grgurevića, Agencije za razvoj malog i srednjeg biznisa Trebinja, Ranka Šipovca i Razvojne agencije Grada Dubrovnika, Andree Novaković.
Definisane su aktivnosti kojima se mogu privući sredstva iz evropskih fondova, kao i oblasti u kojima je moguća saradnja u trilateralnom programu HR-BiH-CG, čija je ukupna vrijednost 67 miliona eura.

Picerija i restoran

– Imajući u vidu da su biznis inkubatori uspješno pokrenuti u Trebinju i Dubrovniku, dogovoreno je da njihovo iskustvo i savjetodavna pomoć budu iskorišćeni i za realizaciju sličnog projekta u Herceg Novom, koji će uskoro inicirati Agencija za igradnju i razvoj grada – najavio je Grgurević.
Sljedeći sastanak, koji će dodatno unaprijediti saradnju tri grada sa tromeđe, zakazan je za kraj aprila u Herceg Novom.

1 komentar

  1. Glupost. Propala ideja na ovim prostorima bez perspektive. Uradite domaći zadatak. Teorija je jedno, a regionalno iskustvo nešto sasvim drugo. Nikša ko Maksim po diviziji.
    0    0

Ostavite komentar

*

code