Nakon sezone sanacija klizišta na Debelom brijegu

Nakon sezone sanacija klizišta na Debelom brijegu

1435
2
Podijeli

krpljenje puteva ko 130416Nakon završetka turističke sezone, Direkcija za saobraćaj Crne Gore planira sanaciju klizišta između graničnih prelaza Crne Gore i Hrvatske, na Debelom brijegu.

Riječ je o sanaciji dionice u dužini od 150 m, što će Direkciju koštati 500 hiljada eura, potvrdio je za Radio Jadran dipl. inž. građevinarstva, Slobodan Inić:

Picerija i restoran

“Predviđeno je da se sanacija izvede sa kontraforima i potpornom konstrukcijom, kao i izrada drenaže. Problemi sa eksproprijacijom koji su bili vezani za opštinski katastar, biće riješeni do 1. maja, a zbog gustog saobraćaja početak radova planiramo odmah po završetku turističke sezone”, pojasnio je Inić.

Zahvaljujući ažurnosti izvođača radova, ali i pogodnim vremenskim prilikama skoro mjesec prije predviđenog roka okončana je sanacija klizišta u Baošićima, u dužini od 110 m, od Norveškog naselja do Dječijeg doma. Taj posao, vrijedan, 250 hiljada eura, takođe je finansirala Direkcija, a radove je izvodila kompanija “Građevinarstvo i savjetovanje” d.o.o. iz Podgorice.

Na potezu od Morinja do Kotora u toku su manje sanacije magistrale, na preko 50 lokacija a riječ je o tzv. “flekama”, manje površine, kaže inž. Zorica Božović:

“To su manji potezi na više mjesta, negdje je rupa, negdje se obavlja korekcija traka, jer sredstva su ograničena, pa nastojimo da sa što manje ulaganja učinimo što je više moguće”, kazala je Božovićka.

Ona nije mogla da precizira koliko je novca obezbijeđeno za sanaciju na ovom dijelu putne infrastrukture, budući da kako je rekla, situacija se mijenja od potreba na terenu, pa tako i finansije.

U zavisnosti od vremenskih prilika, Božovićka vjeruje da bi ti radovi trebalo da budu okončani u narednih 7 – 10 dana.

2 Komentari

 1. Da li se samo ja sjecam da je cijena sanacije klizista u Baosicima bila procjenjena na oko pola miliona eura?
  Da li sam se samo ja pitao kako da se 110 metara radi duze od mjesec dana? I sada kada su “uradili mjesec prije roka”, i za pola para, mi bi trebali da smo srecni?
  Ovce, samo cu to reci!
  Bleeee !!! Svi redom treba da se deremo bleeee dok vas vode cobani…
  3.14156
  0  0

Ostavite komentar

*

code