NAPLATA RAČUNA ZA STRUJU MORA BITI 100 %?!

NAPLATA RAČUNA ZA STRUJU MORA BITI 100 %?!

142
0
Podijeli

racun_strujaRegulatorna agencije za energetiku zatražila je od Elektroprivrede Crne Gore stoodstotnu naplatu računa za utrošenu električnu energiju. Zato se potrošači koji imaju dugove, posljednjih mjeseci intenzivnije isključuju sa mreže.

– To je bila odluka koja će svim potrošačima donijeti ravnopravnost – kaže za Radio Jadran direktor Regulatorne agncije, Draguljub Drašković.

Picerija i restoran

– Na osnovu dugovanja neredovnih platiša Elektroprivreda Crne Gore zahtjevala je stavku – rezervisana potraživanja – a ta kategorija je, po nama, bila sporna. Nema razloga da oni koji redovno izmiruju svoje obaveze i plaćaju račune, budu za to ’’kažnjeni’’ – ističe Drašković.

Prema Pravilniku o snabdijevanju električnom energijom račun za utrošenu električnu energiju treba da se plati osam dana od dostavljanja računa.

Ako potrošač ne plati dostavljeni račun u roku, javni snabdjevač će osam dana od isteka roka za plaćanje, kupcu dostaviti upozorenje o isključenju – objasnio je još jednom Drašković, napominjući da se mora voditi računa i o zastarjelosti duga.

– Sve potrošače koji imaju zaostala dugovanja tužimo, jasan je Drašković. Te se  mjere sprovode, između ostalog, radi zaštite od zastarijevanja računa.

Direktor Regulatorne agencije za energetiku je rekao i da poskupljenja struje neće biti.

– Nema za sada takvih najava, sadašnja cijena i tarifa važi do 1. aprila naredne godine – kategoričan je Drašković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code