Početna Društvo Napokon sljedeće sedmice popločavanje dijela Šetališta sa novim izvođačem

Napokon sljedeće sedmice popločavanje dijela Šetališta sa novim izvođačem

15

Popločavanje dijela Šetališta Pet Danica, od Galeba u Igalu do kompleksa Raffaelo, dionicu od 365 m, umjesto dosadašnjeg izvođača, barske Đokić grupe, obaviće hercegnovska firma Niveda doo, sa kojom je Opština Herceg Novi sklopila ugovor vrijedan 29,9 hiljada eura.

Radovi bi, kako se očekuje trebalo da krenu sljedeće sedmice, a maksimalan rok za izvođenje radova je 50 dana, što znači da bi ova dionica konačno bila popločana u prvoj polovini januara.

Picerija i restoran

– Sredstva za nastavak radova obezbijedila je Opština, u dogovoru sa Morskim dobrom. Do početka radova ostaje logistička priprema i dovođenje mehanizacije. Prilikom izvođenja radova dionica se neće zatvarati, pa će se pješačka komunikacija odvijati nesmetano. Dali smo rok od 50 dana zbog mogućih loših vremenskih uslova, ali nadamo se da će sve biti gotovo i ranije – kaže direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Boro Lučić.

Behaton ploče kojima će biti obloženo Šetalište nalaze se na parkingu gradske Čistoće u Servisnoj zoni, kao i parkingu hotela Igalo. Pored popločavanja, ostalo je parterno uređenje – nabavka klupa i kanti, za što će biti raspisan tender. Lučić nije mogao precizirati koliko će za to još biti potrebno novca. Takođe, biće okončano i uređenje javne rasvjete.

Lučić navodi da su sa prvobitnim izvođačem radova, barskom Đokić grupom sporazumno raskinuli ugovor, jer su procijenili da ostali dio posla može obaviti i neka domaća firma:

– On je dolazio sa mehanizacijom nekoliko puta, nije to naplaćivao, a ovo je suviše mali posao da bi ponovo dovodio mehanizaciju i ljudstvo, tako da smo se dogovorili za sporazuman raskid ugovora – objašnjava Lučić.

Ukupna vrijednost posla, započetog još u otkobru 2015. sa prvobitno planiranih 360 dostigla je 400 hiljada eura, a nakon nabavke klupa i kanti, iznos će biti veći. Posao su „poskupili“ preprojektovanje, odnosno proširenje dionice prije kupališta Rafaello i postavljanje stubova.

Inače, garancija na završne radove je dvije godine, a izvođač je dužan da o svom trošku sanira nepravilnosti koje bi se eventualno pojavile tokom garantnog roka. U suprotnom, naručilac, Opština, ima pravo da, na teret izvođača, otkloni nedostatke angažovanjem drugog izvođača.

U I fazi rekonstrukcije položeno je 360 metara cijevi FI 500 i 60 metara cijevi FI 400, 12 šahtova sa svim pratećim priključcima, prekidna komora, kao i 5 konstrukcija kišne kanalizacije. Time je riješen dugogodišnji problem otpadnih voda, kao i polaganja cijevi i bulžira za sve elektro i telekomunikacione kablove. Druga faza podrazumjevala je proširenje Šetališta i postavljanje odgovarajućih elemenata ograde, dok treća faza predviđa popločavanje i postavljanje rasvjete.

15 Komentari

 1. A koliko ovo parče košta!
  Hoćete li naplaćivati putarinu za tu dionicu šetališa, po euro, majke sa kolicima 1.50 itd..
  bicikli, motori, auta….
  Ne bise čudio.

  4
  1
 2. Meni ovo djeluje sve kao neumjesna šala. Samo se pitam koliko će nas koštati raskidanje pa sklapanje pa raskidanje….Ugovora? A ostali prateći troškovii da ne pominjemo.
  Zar je moguće da sve ovo bude prihvatljivo i da se sklapaju Ugovori a da niko ne odgovara za svoje obaveze? Činjenica je da nemamo poštovanje niti prema novcu koji se ulaže u ove radove niti prema vremenu koji se utroši na njega i opet nikom ništa . Sve prolazi sa šturim izjavama i nestručno obavljenim poslovima.
  I ovakvi komentari postaju izlizani.

  12
  1
 3. Opet se ubrzano radi šetališna staza Risan-Perast. Od Risna do Perasta 2-3 km, od “Galeba ” do ” Mimoze” valjda manje od 200 m. Mrtva trka. Ko će prije. Eee, kuku nama! Čekaju se valjda kiše i zima, pa će bolje da se radi.

  8
  1
 4. Poplocavate setaliste godinama ka da ima 8 kilometara.Zaposljavate nesposobne i bahate konobare za direktore.Igrate se sa strpljenjem Novljana ali doci ce i izbori i gradjani pamte!!

  24
  2
 5. sve pohvale za vodovod koji je tada odradio junacki poso i nikad bolje i brze , ali politika nazalost negleda kako ko radi mozes sve pozlatiti ali nema vajde mrznja koja je u narod usla jaca je od svega !!

  9
  5
 6. Sporazumno raskinut ugovor sa Đokićem jer posao može da odradi i DOMAĆA firma???
  Đokić nije završio posao na vrijeme jer mu se nije isplatilo?????
  Posebni tenderi za klupe, kante za smeće i rasvetu????
  Majko mila.

  24
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code