Napravite Snješka i sankajte na Vrbanju: Program za najmlađe i one koji...

Napravite Snješka i sankajte na Vrbanju: Program za najmlađe i one koji se tako osjećaju

7
Podijeli

Zajednički program Agencije za razvoj i zaštitu Orjena i HPD Dubrovnik, odnosno radionica za izradu Snješka Bijelića i Revijalno takmičenje u sankanju, u zaleđu Herceg Novog, na Vrbanju, biće organizovani u nedjelju, 11. februara u 11 časova.

Polazak je sa raskrsnice kod austrougarske cistjerne, odakle se kreće na snježno igralište, gdje će biti organizovana radionica izrade Snješka Bijelića, kao i Revijalno takmičenje u sankanju.
Prijave ekipa obavljaće se na licu mjesta, a na kraju, kako i priliči, najboljima će biti uručene medalje, dok su učesničke diplome opredijeljene za sve članove ekipa. Kao i na svim feštama u zaleđu, tu su i primorske priganice i planinski čaj, navode organizatori.

Picerija i restoran

– Prilika je da zajedno sa djecom obnovimo gradivo kako napraviti Snješka Bijelića, ali i da vidimo neke nove „štosove“, pa stoga, ne zaboravite rukavice, obuću za snijeg i naravno opremu za Snješka: šal, kapu ili šerpu, mrkvu za nos, dugmad i iznad svega – dobru volju! Za one hrabrije primorce biće prilike i za sankanje, sa iskazivanjem specifične vještine slalomskog navigavanja – poručuju iz Agencije.

Radionica izrade Snješka Bijelića i Revijalno takmičenje u sankanju, događaji su iz zajedničkog programa „Orjen, planina kraj mora“, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, a koji se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

Ujedno su i dio dubrovačkog programa “Igre na snijegu”, tako da se kroz oba programa promoviše Orjen i podstiče posjeta ovoj planini na tromeđi. Prošle zimske sezone na Vrbanju je takmičenje u izradi Snješka Bijelića bilo odlično posjećeno, pa se organizatori nadaju da će tako biti i ovoga puta.

7 Komentari

 1. Organizatorima svaka cast. Ja sam u novi ucila skole. Ostarah u kuci se mozda i govorilo snjesko ali smo za ovu gresku dobijali minus najmanje. Mi se druzimo ali ne ispirajte mozak ovoj djeci. Ucite ih oravilnom pisanju.

 2. Daro u Novi je vazda bio snjeg pa samim tim ja koja imam blizu 60 god,zborim snješko..i moja djeca i unučad.I mnogi drugi.I svi se razumijemo,netrebamo prevodioce.Bitno je da se svi lijepo okupimo,družimo i veselimo zajedno i uživamo praveći Sneška,Snješka il koga već.Samo opušteno Daro,guštaj u onom što ovaj grad i okolina nudi.Nemoj biti sitničava,život je kratak.

  12
  1
 3. D li kazemo snjeg ili snijeg. Pa zar mislite da je pravilno Snjesko. E nije u skolu su nas ucili da se pise pravilno Snesko Bijelic. Daj drzimo se pravopisa da nam djeca uce ispravno. Toliko mozemo

  3
  15
  • Potpuno, u ovom momentu nebitno, Daro.Možda, nekom drugom prilikom…A i ti si izostavila upitnik (?), a i nije ispravno reći “u školu”, nego “u školi”.Toliko o pravopisu.Nego, nećemo sitničariti?

   5
   1
 4. Na Vrbanju takmicenje u sankanju i pravljenje Snijeska Bjelica a na plazi u Igalu igra se picigin u isto vrijeme.
  Dobra turisticka ponuda ,interesantno .
  Doduse bilo godina i ranije, krajem maja i pocetakom juna kad je bilo snijega na Orijenu i Lovcenu a u moru se moglo komotno kupati i plivati.

  19
  2

Ostavite komentar

*

code