NAPRAVLJENA “LIČNA KARTA” CRNOGORSKIH LUKA

NAPRAVLJENA “LIČNA KARTA” CRNOGORSKIH LUKA

267
0
Podijeli

informator o lukama1U Muzeju grada Perasta predstavljen je informator o lukama od nacionalnog značaja u izdanju Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Lučke uprave Crne Gore. U njemu su prezentovani podaci o Trgovačkoj luci Bar, Luci nautičkog turizma-marina Bar, Luci Kotor, Jadranskom brodogradilištu Bijela i Ribarskoj luci Njivice.
Direktor Lučke uprave kotor Mladen Lučić kazao je za naš radio da za promociju informatora nije slučajno odabran Perast, s obzirom da se Perast može smatrati kolijevkom pomorstva u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, informator je objedinio sve činioce pomorske privrede luka koje su od nacionalnog značaja.
“U informatoru je predstavljena i Crna Gora, njene karakteristike, površina, dužina obale kao i slični elementi koji bliže opisuju Crnu Goru. Pored toga, obuhvaćen je djelokrug rada Lučke uprave, pobrojane luke od nacionalnog značaja, napravljena je njihova “lilčna karta” – geografski položaj i udaljenost od značajnijih luka”.
On je dodao i da je informator štampan na crnogorskom i engleskom jeziku. Informator na engleskom štampan je u tiražu od stotinu primjeraka. Lučka uprava je punopravni član Met Cruza, najveće organizacije kruzera u svijetu, pa će ovaj materijal dobro doći članicama te prestižne organizacije. Na ovaj način mogu se zaintersovati i investitori, kaže Lučić.
Povodom promocije ovog informatora, podrška i čestitke stizale su sa raznih domaćih ali i inostranih adresa:
“Posebno bih izdvojio čestitku koju smo dobili sa broda “Barbara” od kapetana Vjeka Radimira, što nam zaista mnogo znači” – ističe Lučić.
Promociji je prisustvovao i ministar pomorstva i saobraćaja Crne Gore Ivan Brajović kao i komandant Mornarice Vojske Crne Gore Darko Vuković, ali i brojne zvanice kao što su pomorci i predstavnici pomorskih preduzeća Crne Gore.
Uskoro će početi pripreme za novi informator koji će dati detaljnije podatke o kapacitetima crnogorskih luka kad je riječ o pretovarnim mogućnostima.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code