Napredak u radu i opremljenosti Službe zaštite i spasavanja

Napredak u radu i opremljenosti Službe zaštite i spasavanja

1508
5
Podijeli

U Službi zaštite i spasavanja Herceg Novi učinjeni su krupni koraci na  unapređenju uslova rada i nabavci bolje opreme za zaposlene, što treba da rezlutira većom efikasnošću i zaštitom građana. U to su se uvjerili predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi, Andrija Radman i potpredsjednik Opštine Dragan Janković, koji su posjetili Vatrogasni dom u Meljinama.

sluzba spasavanje 070716 2Načelnik Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj informisao je da Služba raspolaže za 8 vatrogansih vozila, koja se redovno servisiraju i održavaju. Obezbjeđena je sva prateća tehnička oprema za spasioce-vatrogasce, a kupljena je i oprema za šest pripadnika Planinarskog društva „Subra“ koji obavljaju akcije spasavanja na nepristupačnim i planinskim terenima. Kupljen je i najnoviji sistem radio veze, „Tetra sistem“. Unutrašnjost Vatrogasnog doma u Meljinama je u potpunosti renovirana, drvena okna, škure i metalna garažna vrata su ofarbani, a u planu je renoviranje spoljašnosti postavljanjem nove fasade.

Picerija i restoran

– Napredak u radu Službe zaštite je evidentan, ali to svakako ne znači da je posao završen. Kako je ova služba jedan od temelja zaštite naših građana, zadatak lokalne uprave je da sa najvećom pažnjom prati njen rad i da pomogne u postavljanju visokih standarda u radu. Uvjerili smo se u spremnost zaposlenih da u svakom trenutku, na sve raspoložive načine reaguju i budu na usluzi građanima – kazao je Radman nakon posjete.

sluzba spasavanje 070716Škobalj je istakao da su zaposleni u Službi u potpunosti spremni za sve moguće intervencije. Takođe, od 1. jula su angažovani čuvari  na lokacijama Savinska dubrava, Kameno-Borići-Ubli i Vrbanj–Orjen.

Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja je prva u Crnoj Gori koja je oformila službu za spasavanje na moru, koja je aktivna 24 časa, a biće na raspolaganju i Hitnoj službi u slučaju potrebe.

5 Komentari

  1. Konacno da pokazete nesto sto stvarno vrijedi!!! Ako tu pustite DRK-a, nema nista od reprezentativne sluzbe. DPS-u pokazite im da i vi ponekad imate m… 🙂
    0    0

Ostavite komentar

*

code