Napredni kurs PNF tehnike završilo sedam fizioterapeuta

Napredni kurs PNF tehnike završilo sedam fizioterapeuta

1135
0
Podijeli

fizioterapeuti pnf tehnikaU organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore i suorganizaciji Fakulteta primijenjene fizioterapije i Instituta Dr Simo Milošević u Igalu je uspješno održano dodatno usavršavanje fizioterapeuta putem naprednog kursa proprioceptivne neuromišićne facilitacije (PNF 3). Kurs je vodila međunarodna instruktorka PNF-a Zdenka Šefman (Slovenija).
Ovu edukaciju, koja je međunarodnog karaktera, je uspješno pohađalo i položilo 7 fizioterapeuta, 6 iz Crne Gore i jedan iz Srbije.
Crna Gora od sada ima šest fizioterapeuta koji su završili napredni kurs ove tehnike, a to su članovi Udruženja fizioterapeuta Crne Gore: Aleksandra Dragović, Vesna Živković, Savo Milošević, Dragan Guberinić, Marko Merdović i Krsto Kovačević. Nataša Biorac je član Društva fizioterapeuta Srbije, koja je po povoljnijim uslovima pohađala ovu edukaciju na osnovu Sporazuma o saradnji između Udruženja fizioterapeuta Crne Gore i Društva fizioterapeuta Srbije.
Proprioceptivna neuromašićna facilitacija (PNF) je koncept koji se koristi kod pacijenata sa različnim dijagnozama sa ispadom neuromišićnog sistema. PNF je jednostavno usklađenost znanja, svjesnosti i pokreta. Fizioterapeut pacijentu pomaže iz svih pravaca, u svim pozicijama, kako bi stimulisao najbolje reakcije tijela pacijenta. U PNF konceptu fizioterapeut kod pacijenta pobuđuje uticaje mozga, neuromišićnih veza, vestibularnog sistema, kardiovaskularnog sistema…
Udruženje fizioterapeuta Crne Gore nastavlja sa organizovanjem dodatnih usavršavanja radi što kvalitetnijih kompetencija fizioterapeuta. Prema programu za tekuću godinu je u Podgorici je od 4. do 6. decembra planirana edukacija “Napredni Shiatsu”. Za 2016. godinu je 4. 5. i 6. marta planirana edukacija “Cyriax, A modul – ekstremiteti” u prostorijama Fakulteta primijenjene fizioterapije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code