NAPREDUJE OBNOVA HOTELA „CENTAR“ U IGALU, A OTVARANJE MOGUĆE DO LJETA

NAPREDUJE OBNOVA HOTELA „CENTAR“ U IGALU, A OTVARANJE MOGUĆE DO LJETA

172
0
Podijeli

Otvaranje rekonstruisanog dijela hotela „Centar” u Igalu još se ne može precizirati, iako radovi teku planiranom dinamikom.

 

Mogući datum otvaranja trebalo bi da bude poznat početkom maja, kazao je našem radiju izvršni direktor “Primorje Hotels & Restaurants” a.d. Tivat , Dragan Bućin.
Ova kompanija je većinski vlasnik i investitor i za njih je rekonstrukcija hotela, starog preko 30 godina, kapitalna investicija. Dovoljno je da jedan od izvođača radova zakaže i sva nadanja i napori da se u sezonu krene što prije „padaju u vodu”, kaže Bućin. Ono što je sigurno, jeste da će do sezone biti spremne 162 smještajne jedinice, recepcija i svi prateći sadržaji.
– U novom ruhu biće 21 studio-apartman i 141 jednokrevetna, odnosno dvokrevetna soba. Rekonstrukcijom su obuhvaćene 2/3 objekta, s tim što će terapijski dio, koji uz sebe ima 60 smještajnih jedinica, biti upriličen za ovu sezonu, ali će njihovo renoviranje biti odloženo najvjerovatnije za sljedeću sezonu.
Rekonsktrukcija je osujetila prvi buking za ovu godinu. Uostalom, bilo bi vrlo neprofesionalno prema poslovnim saradnicima i gostima najaviti otvaranje hotela, napraviti rezervacije, a onda doći u situaciju da se sve stornira, ističe Bućin:
– Ne bih želio da dovedem u neprijatnu situaciju nas i turoperatore sa kojima sarađujemo, ili goste koji su u datom periodu planirali odmor, pa da im moramo reći: “Izvinite, ne možete doći na odmor, jer nismo završili hotel.”
Finansijska sredstva koja su opredijeljena za rekonstrukciju ovog hotela “projektovana” su na 4 miliona eura, međutim, Bućin navodi da će taj iznos biti prekoračen.
Rušenje dijela bivšeg zdanja RVI u Igalu krenulo je krajem prošle, dok je rekonstrukcija počela u januaru ove godine. Obnova je planirana u dvije faze, da bi kategorizacija hotela bila sa 4*. Biće obnovljena kuhinja, recepcija, konferencijska sala, terase na ravnim krovovima sa zelenilom, rehabilitacioni i spa blok. Stara recepcija biće znatno proširena, a novi izgled dobiće i restoran i medicinski blok.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code