Narednih dana sanacija klizišta vrtića na Savini

Narednih dana sanacija klizišta vrtića na Savini

2
Podijeli

Iz sredstava kapitalnog budžeta za 2017. godinu Direkcija javnih radova će sa 644.938 eura finansirati sanaciju klizišta vrtića na Savini, kazali su Radiju Jadran iz Ministarstva prosvjete.

Direkcija je još 24. marta raspisala tender za najpovoljnieg ponuđača za sanaciju klizišta ispod zgrade vrtića JPU “Naša radost” na Savini i donijela Rješenje o izboru firme Inter – most d.o.o iz Podgorice, kao najpovoljnijeg ponuđača.

Picerija i restoran

– Nakon isteka žalbenog roka u junu, nije se pristupilo sanaciji klizišta zbog zabrane izvođenja građevinskih radova u periodu od 15. juna do 15. septembra, u skladu sa Odlukom o zabrani izvođenja građevinskih radova u ljetnjem periodu – kazali su iz Ministarstva.

Izvođač će biti uveden u posao ovih dana. Rok izvršenja ugovora je 4 mjeseca.

Iz Ministarstva ekonomije za Radio Jadran su potvrdili da je JPU “Naša radost” obuhvaćena drugom fazom “Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama”, koji se finansira iz kredita i donacije KfW banke, a za drugu fazu obezbjeđeno je 22,743 miliona eura. Za vrtić na Savini u toku je izrada tehničke dokumentacije.

Otkako je zgrada vrtića zatvorena, djeca uzrasta od godine do 3 su premještena u Igalo, u zadužbinu Nikole Ukropine, a djeca od 3 do 6 godina su u adaptiranim prostorijama Srednje škole Ivan Goran Kovačić, što je prelazno rješenje, dok se sanacija zgrade vrtića ne okonča.

Projektni zadatak za obnovu škole na Srbini

Ministarstvo prosvjete iniciralo je i rekonstrukciju područne škole u naselju Srbina, odnosno zadužbinu porodica Bošković, Đurović i Laketić. Ministarstvo održivog razvoja i turizma je na zahtjev Ministarstva prosvjete izdalo Urbanističko tehničke uslove.

– Pristupilo se izradi Projektnog zadatka radi raspisivanja javnog nadmetanja za izradu i reviziju tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg školskog objekta. Izgradnja škole na Srbini će se realizovati u skladu sa obezbijeđenim finansijskim sredstvima – navode iz Ministartva prosvjete, ne precizirajući početak radova.

Radio Jadran je tražio i odgovor iz resornog Ministarstva oko inicijative za gradnju Osnovne škole u Igalu, ali ga za sada nije dobio.

2 Komentari

  1. APSURD
    Ministarstvo nije otpočelo radove zbog zabrane gradnje u toku tri ljetna mjeseca.
    A Opština dozvolila zvanično šest gradilišta tokom ljeta,a nezvanično još triput toliko,
    raznim bjelosvjetskim “privrednicima”.
    Šta je ovdje prioritet i ko kome maže oči.

Ostavite komentar

*

code