NASATAVAK REKONSTRUKCIJE ŠETALIŠTA OD “RAFFAELA” DO “GALEBA”

NASATAVAK REKONSTRUKCIJE ŠETALIŠTA OD “RAFFAELA” DO “GALEBA”

91
0
Podijeli

Rekonstrukcija dijela Šetališta Pet Danica, uz polaganje kolektorskih cijevi, na potezu od kupališta “Raffaelo” do “Galeba” u Igalu, trebalo bi da počne sjutra, saopšteno je iz Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Investitori projekta, vrijednog preko 360 hiljada eura, su Opština Herceg Novi i JP Morsko dobro, u saradnji sa Agencijom za izgradnju Herceg Novog. Za izvođača radova na tenderu je ranije izabrana kompanija “Đokić grup” iz Bara. Rekonstrukcija dijela šetališta podrazumjeva radove u dužini od 365 m, na površini od 1600 m kvadratnih.
U I fazi biće postavljene cijevi za kolektor u trupu šetališta a nakon toga pristupiće se proširenju šetališne staze i ostalim radovima predviđenim posebnim projektima.
Ovaj posao bio je planiran u prošloj godini, ali je odlagan nekoliko puta. Najprije, jer je s radovima trebalo krenuti uoči turističke sezone, pa su privrednici sa ovog poteza protestovali 1. aprila.
Realizacija ovog “poduhvata” nakon prošle sezone odložena je zbog prebacivanja opredijeljenih novčanih sredstava za ovu investiciju na račun Agencije, čekanja na konačan projekat rekonstrukcije koji je vraćen na doradu, kao i dogovora sa tadašnjim v.d. predsjednikom opštine Milanom Vajagićem, da se projekat ne započinje dok se ne riješi problem kanalizacije na Šetalištu Pet Danica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code