Naselje Drenovik opštinsko siroče

Naselje Drenovik opštinsko siroče

1273
4
Podijeli

Hercegnovsko naselje Drenovik godinama je siroče opštinskih struktura, jer se njegovi stanovnici „bore“ sa brojnim infrastrukturnim problemima. Iz bivšeg saziva lokalne samouprave u nekoliko navrata im je obećavana pomoć, ali je sve na tome i ostalo, jer ni nova još ne reaguje adekvatno.
Najveća nevolja je neregulisana kanalizacija, pa usred ljeta i zime razrovanim uličicama teče šporka, smrdljiva voda. No mještani nam ovoga puta ukazuju i na neažurno odvoženje smeća. Žale se što im nijesu postavljeni kontejneri za selektivno odlaganje otpada, ali i na radnike hercegnovske „Čistoće“, koji su, kako kažu, vrlo neažurni kad je riječ o prikupljanju otpada.
kontenjeri drenovik– Ovakvo stanje se u Drenoviku može zateći skoro svakog dana. Dešava se kada su kiše i vjetrovi, pa i bez toga, da kontenjeri krenu nizbrdo, prevrnu se, poslije čega je potrebno da stanovnici
naselja izađu, pokupe smeće i odgurnu kontenjer na svoje mjesto, pričaju stanovnici Drenovika uz fotrografije koje sve govore.
Svjesni su da možda i sami ne vode dovoljno računa tokom bacanja smeća, ali i da drugi građani nijesu posebno
disciplinovani kad je riječ o odlaganju otpada. Ali:
– Znamo da se oko drugih kontejnera redovno čisti i uređuje, dok u našem naselju ne dolazi radnik „Čistoće“ da omete i počisti. Isto tako znamo da radnici na specijalnom vozilu za odvoz smeća isprazne kontejnere i odu, ne pokusavajući da pokupe otpatke oko njih, kategorični su u Drenoviku.
Sa druge strane, direktor Čistoće, Borivoje Bonić kazao je da se na ovoj lokaciji kontejneri prazne jednako, kao i u ostalim djelovima grada, ali i da je kabasti čvrsti otpad na ovoj lokaciji znatnije prisutan, te da se prikuplja 3 puta sedmično, iako je odlaganje svakodnevno.
– Na navedenoj lokaciji planirana je izgradnja boksa za kontejnere, no, na žalost, sporno je vlasništvo zemljišta, a postavljanje kontejnera za opšti otpad biće izvršeno do četvrtka. Za selektivni otpad ne možemo odmah reagovati, jer nemamo na skladištu takvih kontejnera. U svakom slučaju, poslije nabavke postavićemo kontejnere za plastiku – kaže Bonić i podsjeća da do sada Drenovik nije bio u planu za razmještaj kontejnera za separatno odlaganje smeća.
Obećao je da će provjeriti navode mještana o radu radnika Čistoće, budući i da fotografije od nedjelje ukazuju da su kontejneri ispražnjenjeni, međutim oko njih se odlaže zeleni i građevinski otpad, što je nedopustivo, kazao je Bonić.

4 Komentari

  1. Ko zna što slijedi nakon ovoga pisanja,a znamo da za mnogima nikakve službe ne mogu počistiti,kaoi i da mnogi preskoče sve do svojih vrata kao da je najljepše?
    0    0

Ostavite komentar

*

code