Naši ribari 8. na Svjetskom prvenstvu u Portugalu

Naši ribari 8. na Svjetskom prvenstvu u Portugalu

5
Podijeli

Seniorska reprezentacija Crne Gore u sportskom ribolovu na moru osvojila je 8. mjesto na 54. Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz broda u Setubalu u Portugalu.

Nakon 3 takmičarska dana i pored izuzetno nepovoljnog žrijeba, koji je naše momke smjestio u čamaca sa favoritima Italijanima, Hrvatima i domaćim ribarima, reprezentacija Crne Gore uspjela je da se nađe ispred Engleza, Belgijanaca, Njemaca, Holanđana.

Picerija i restoran

Titulu prvaka svijeta ovog puta uzela je reprezentacija Španije, srebrni su Italijani, a bronzana medalja pripala je selekciji Hrvatske. Prvak svijeta za 2018. godinu u pojedinačnoj konkurenciji postao je Mauro Salvatori iz Italije.

Naš najupsješniji takmičar je Dejan Sijerković. On je u konkurenciji od 82 takmičara zauzeo 17. poziciju. Dobar rezultat ostvarili su i Ivan Dejanović (31 mjesto), Marko Radosavljević (34) i Radovan Popović (38 mjesto).

– Zadovoljan sam plasmanom naše reprezentacije. Žrijeb nam nije bio naklonjen, ali to je sport. Maksimalnim zalaganjem i borbom do poslednjeg minuta svakog dana uspjevali su i to da prevaziđu. Pobjeđivali su i bivše svjetske prvake. Poslije šestog mjesta prošle godine u Hrvatskoj, još jednom smo dokazali da ravnopravnmo možemo da se nosimo  sa najačim reprezentacijama – isitče predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore i vođa puta, Mladen Rostović.

Boje nacionalnog tima u Portugalu branili su Dejan Beljkaš i Ivan Dejanović („Delfin“), Dejan Sijerković („Ribar“), Radovan Popović („Sipa“), Marko Radosavljević i Miloš Dašić („Igalo“).

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code