Početna Društvo Nastavak “Diabart” kampanje za vikend u Bijeloj

Nastavak “Diabart” kampanje za vikend u Bijeloj

0

Kampanja za lakši život sa dijabetesom pod nazivom “Diabart”, koju organizuje udruženje “Diabet life” biće nastavljena narednog vikenda u Bijeloj, u prostorijama Mjesne zajednice.

Nastavak kampanje biće organizovan 10. novembra od 16 do 20 časova, kao i 11. novembra od 9 do podne, uz besplatnu kontrolu šećera u krvi i krvnog pritiska svim zainteresovanima.

Picerija i restoran

Organizatori pozivaju i mještane Kamenara da se priključe, ukoliko mogu i žele.

Zbog pojačanog interesovanja mještana i poziva iz MZ Kumbor, kampanja je 27. i 28. oktorba održana u toj MZ, gdje je zabilježena najveća posjeta.

– Kumborani su bili vrlo otvoreni u pitanjima oko dijabetesa, a nama je izuzetno drago da su skoro sve vrijednosti pokazane na aparatiću bile u okviru normale. Tokom dva dana druženja sa mještanima Kumbora otvoreno smo razgovarali o dijabetesu, a mnogi posjetioci bili su jako dobro informisani. Neki su i sami dijabetičari, tako da se dosta govorilo o ličnim iskustvima kako sa dijabetesom tako i sa okolinom – navode iz NVO Dijabet life.

Sve detalje o kampanji građani mogu saznati na sajtu udruženja, posebnom sajtu kampanje “Diabart” ili Facebook stranici.

NVO “Život sa dijabetesom – Diabet Life”, pokrenula je kampanju “Diabart” kako bi podigla svijest o opasnostima od dijabetesa kod građana, podstakla ih na otvoreni razgovor o ovoj bolesti i upoznala oboljele sa njhovim pravima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code