NASTAVAK OBNOVE I POPLOČAVANJA ŠETALIŠTA OD „RAFFAELA“ DO „GALEBA“

NASTAVAK OBNOVE I POPLOČAVANJA ŠETALIŠTA OD „RAFFAELA“ DO „GALEBA“

262
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Rekonstrukcija dijela Šetališta Pet Danica, uz polaganje kolektorskih cijevi, na potezu od kupališta “Raffaelo” do “Galeba” u Igalu, trebalo bi da počne za dvadesetak dana, potvrdio je našem radiju v.d. direktor Agencije za izgradnju Herceg Novog, Nikša Grgurević.

To je datum koji je okvirno dogovoren, mada predstoji još dosta usaglašavanja, naročito oko polaganja kolektorskih cijevi.
Investitori projekta, vrijednog preko 360 hiljada eura, su Opština Herceg Novi i JP Morsko dobro, u saradnji sa Agencijom za izgradnju Herceg Novog. Za izvođača radova na tenderu je izabrana kompanija “Đokić grup” iz Bara. Rekonstrukcija dijela šetališta radiće se u dužini od 365 m, površine 1600 m kvadratnih.
– Imaćemo još nekoliko tehničkih sastanaka da bismo mogli da krenemo sa realizacijom. Ipak, sve ono što je početnim projektom, a kasnije i revidovanim definisano – biće urađeno: proširenje šetališta, pješačka ostrva, klupe, postavljanje javne rasvjete”, kazao nam je Grgurević.
Ovaj posao bio je planiran u prošloj godini, ali je odlagan nekoliko puta. Najprije, jer je s radovima trebalo krenuti uoči turističke sezone, pa su privrednici sa ovog poteza protestovali 1. aprila. Radovi su odloženi, kako ne bi ugrozili sezonu.
Realizacija ovog “poduhvata” nakon prošle sezone odložena je zbog prebacivanje opredijeljenih novčanih sredstava za ovu investiciju na račun Agencije, čekanja na konačan projekat rekonstrukcije koji je vraćen na doradu, kao i dogovora sa tadašnjim v.d. predsjednikom opštine Milanom Vajagićem, da se projekat ne započinje dok se ne riješi problem kanalizacije na Šetalištu Pet Danica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code