NASTAVAK RADOVA NA KOLEKTORU I REKONSTRUKCIJI ŠETALIŠTA U IGALU – PO PLANU

NASTAVAK RADOVA NA KOLEKTORU I REKONSTRUKCIJI ŠETALIŠTA U IGALU – PO PLANU

282
0
Podijeli

Rekonstrukciji dijela Šetališta Pet Danica, od Galeba do restorana Rafaelo, prethodilo je postavljanje kolektorskih cijevi.

Hercegnovskl Vodovod je u trup Šetališta do sada postavio 78 m cjevovoda po planiranoj dinamici. Radovima rukovodi Agnecija za izgradnju i razvoj grada.
Dnevno radnici Vodovoda postave 24 m cijevi. Potrebno je pokriti 460 m, nešto duže, nego što će Šetalište biti rekonstruisano, kako bi kolektor mogao odmah biti stavljen u funkciju, objasnila je v.d. direktorka Vodovoda, Jelena Đaković.
Ona je dodala da će odmah biti prikopčani postojeći priključci i sekundarna mreža na kolektor, promjera Fi 500 mm u trupu Šetališta na ovom potezu sa svim potisnim cjevovodom.
Rok za završetak posla je 20 dana, a potom će svoje cijevi postavljati i drugi operateri, kako se opet ne bi rušilo Šetalište koje će imati osam propusta za kišnu kanalizaciju.
Biće ovo prilika i da se konačno otkriju svi ulivi kišnice u fekalnu kanalizaciju i obratno. Zajedno sa Komunalnom policijom iz “Vodovoda” treba da obave njihovo razdvajanje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code