Nastavak radova na kolektoru kad “popusti” vrijeme

Nastavak radova na kolektoru kad “popusti” vrijeme

1413
5
Podijeli

Polaganje kolektorskih cijevi u Zelenici i Đenovićima trebalo je da bude nastavljeno danas, ali, ipak, će sačekati povoljnije vremenske uslove za koji dan. Mehanizacija beogradskog Milleniuma trebalo bi sjutra da krene ka Herceg Novom, a da radovi budu nastavljeni za dva dana.

kolektor-2111-zelenika-2Prema posljednjem dinamičkom planu, koji je izvođač, turski Ćeltikćoglu prezentovao predstavnicima lokalne uprave, svi poslovi na kolektoru  trebalo bi da budu gotovi do 27. marta, kaže nam direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš:

Picerija i restoran

– Očekujemo da se tokom ove sedmice nastave krupniji radovi. Počele su i neke manje aktivnosti, kao što je ugradnja dizel agregata, kućnih priključaka i priprema za ispitivanje cjevovoda, pojasnio je on.

U Zelenici između pumpne stanice Zelenika i potoka Opačica, od preostalih 85 m, položeno je oko 50 m. Presotaje još 10-12 dana posla, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Zbog poznatih problema sa prodorom morske i potočnih voda, dovedena je krupnija mehanizacija, odnosno pumpe koje su ispumpavale do 300 sekundnih litara vode, čime je ispumpavanje znatno ubrzano. U Đenovićima je ostalo da se polože još 24 m cjevovoda, što je petnaestodnevni posao, dodaje Velaš.

Iako je izvođač kao krajnji rok završetka ovih radova naveo kraj marta, on smatra da bi kraj aprila ipak bio relaniji rok.

Takođe, do sezone bi trebalo da bude vraćeno u prvobitno stanje i Šetalište. Lokalna uprava treba da da saglasnost na novi kamen koji predlaže izvođač. Riječ je o kvalitetnom albanskom kamenu, čije će postavljanje biti jeftinije nego čišćenje starih ploča koje su bile na Šetalištu prije početka radova.

– Veliki dio tih ploča je oštećen i najvjerovatnije bi sve bilo u disparitetu, pa je stoga izvođač odlučio da poruči novi kamen. Čeka se odobrenje lokalne uprave, zaključio je Velaš.

5 Komentari

 1. Ovaj kolektor, koji je ocito nadzivio 2 opstinske vlasti ima ozbiljne sanse da nadzivi i trecu. Zato predlazem, na osnovu nespornog kontinuiteta i sjajnog odnosa obecanog i ispunjenog, da ovaj Velas bude sledeca Natasa tj. predsjednik opstine.
  VELASA ZA PREDSJEDNIKA!!!
  0  0
 2. VAMA TREBA MOZAK PRVO DA POPUSTI ,PA ĆEMO ZA VRIJEME LAKO , ŠTO IZLUĐUJETE OVAJ NAROD SA METEOROLŠKIM PROBLEMIMA,I KOLIKO JE VODE U JAMAMA. 50 METARA RADITE 4 MJESECA. AKO NE ZNATE DAJTE DRUGOM DA RADI !!!!!!!!!!11
  0  0

Ostavite komentar

*

code