NASTAVAK TRIGLAV JADRANSKE LIGE: MLADOST-JADRAN U ZAGREBU

NASTAVAK TRIGLAV JADRANSKE LIGE: MLADOST-JADRAN U ZAGREBU

180
0
Podijeli

Triglav jadranska vaterpolo liga biće nastavljena sjutra utakmicama 10. kola. Nakon poraza u 9. kolu, koji su Jadranaši pretrpjeli na svom bazenu u Igalu od prvoplasiranog na tabeli, riječkog Primorja (19:8), na bazenu Mladost na Savi gostovaće istoimenom zagrebačkom klubu.

Jadran je doputovao u Zagreb, gdje ga tokom dana očekuju treninzi. Trener Vladimir Gojković kaže nam da se ekipa oporavila od poraza na posljednjoj utakmici i da u susret s Mladošću ulaze bez opterećenja.
– Nemamo nikakav pritisak ni imperativ iako znamo da su oni favoriti. Ako dobro otvorimo meč i ako odbrana bude na onom pravom nivou koji je izostao na utakmici s Primorjem, mislim da ćemo s Mladošću, do kraja igrati neizvjestan meč.
Iako je poraz od Primorja bio očekivan, jer su, kako i sam Gojković kaže, trenutno najbolja ekipa u Evropi, on naglašava da su Jadranaši ipak imali i veoma dobar napad, koji je rezultirao sa osam golova u mreži Riječana. Uzimajući u obzir broj igrača koji su “podmladili” Jadran, i koje tek očekuju uspjesi u opravdavanju Jadranovog imena u svijetu vaterpola, Gojković je i više nego zadovoljan dosadašnjim rezultatima.
– Moramo biti svjesni naših kvaliteta i koliko vrijedimo u odnosu na ostale ekipe, kao i da je ovo što smo do sada postigli i više od očekivanog. Naravno, sve to nam je samo podsicaj da radimo i treniramo više, a kad su rezultati dobri i ekipa ima više motiva.
Utakmica između Mladosti i Jadrana počeće sjutra u 18 h. Kotorski Primorac će na svom bazenu Nikša Bućin dočekati Medveščak u 19:30 h, dok je Budva Mtel već odradila 10 kolo, premijernom utakmicom odigranom 4. Decembra, u kojoj je potopila slovenački Branik u gostima rezultatom 15:8.
Pred nastavak 10. kola, prva dva mjesta na tabeli i dalje čvrsto drže hrvatski klubovi. Riječko Primorje na prvom mjestu ima 9 pobjeda i 27 bodova. Slijedi ga dubrovački Jug sa 9 pobjeda i jednim porazom, i 24 boda. Novski Jadran sačuvao je treće mjesto na tabeli, koje dijeli sa Mornarom i Mladošću, sa po 7 pobjeda, 2 poraza i 21 bodom. Na četvrtom mjestu je POŠK, koji ima polovičan učinak – 4 pobjede, 4 poraza i 13 bodova. Budva Mtel na 5 mjestu ima 4 pobjede, 6 poraza i 12 bodova.
Od crnogorskih klubova, najlošiji plasman za sada ima kotorski Primorac, koji na šestom mjestu ima 2 pobjede, 5 poraza i 8 bodova. Slijedi ga splitski Jadran, Medveščak i Šibenik, dok je slovenački Branik na posljednjem mjestu bez bodova.
Sljedeće, 11. kolo igraće se tek nakon novogodišnjih praznika, a utakmice su zakazane za 11. januar. No, za naše vaterpoliste nema odmora, jer ih već u srijedu očekuje nastavak Svjetske lige. U drugom kolu C grupe, crnogorske ajkule će u Kotoru igrati sa reprezentacijom Italije. Samo 3 dana nakon 11. kola Triglav lige, (14. januara) ajkule će u Herceg Novom dočekati reprezentaciju Njemačke. Podsjetićemo, na startu Svjetske lige 12. novembra, crnogorski vaterpolisti savladali su selekciju Slovačke 13:11 na budvanskom bazenu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code