NASTAVLJA SE AFERA "PANTOMARKET"

NASTAVLJA SE AFERA "PANTOMARKET"

196
0
Podijeli

Panto_Group– U medijskim istupanjima u aferi „Pantomarket“ – dolazi do zamjene teza većinskog vlasnika koji brani poslovni ugled svoje firme koji niko ne osporava, ali je suštinsko pitanje smije li otimati sredstva i nekrertnine TP “PKB Herceg Novi” AD Zelenika – pitaju se u saopštenju za medije manjinski akcionari.

“Može li „Panto market“ godinama  neplaćati zakup za oko 70 poslovnih objekata PKB-a i ostaviti 500 akcionara bez dividende? Može li za svoje kredite staviti pod hipoteteku imovinu PKB-a za oko 75 miliona eura bez znanja manjinskih akcionara” – pitaju javno iz istoimene nevladine organizacije.

Picerija i restoran

U saopštenju za medije, koje potpisuje Mirko Bulaić, oni ukazuju na suštinu odnosa unutar kompanije. PKB  je, naglašavaju manjinski akcionari, samostalno akcionarsko društvo u kome je vlasnik 80% akcija DOO Pantomarket, a 20%  je u svojini preko 500 manjinskih akcionara. Nije tačno, kako navode, da je PKB u sastavu „Pantomarketa“ ili nepostojeće Panto grupe. Čak je i Vlada CG po njima, dovedena u zabludu da treba da podrži tzv. Panto grupu, a da akcionarska društva vraćaju stomilionske dugove “Pantomarketa”…

Takođe je nedopustivo, navode pored ostalog, manjinski akcionari, da se naplaćuje zakupnina objekata od Merkatotra za narednih 15 godina, kako bi se vraćali dugovi „Pantomarketa“.

Inače, prije nekoliko dana se sličnim saopštenjem oglasio i Panto Vučurović, većinski vlasnik Pantomarketa i sedam firmi u Crnoj Gori. On tvrdi da su neistinite tvrdnje o iznosu kreditnog zaduženja koje ima preduzeće „Pantomarket”.

On je potvrdio da su “u periodu rasta i razvoja sistema, banke  pratile njegova preduzeća, kojima su sa svojim prometima bili jedan od značajnijih klijenata u Crnoj Gori. Riječ je uglavnom o stranim bankama koje su za svaki odobreni kredit dobili adekvatna obezbjeđenja”, navodi se u saopštenju, kojim je Panto Vučuović, kako je naveo  – zaključio polemiku sa manjinskim akcionarima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code