NASTAVLJEN PROJEKAT UVOĐENJA SISTEMA KVALITETA U RAD OPŠTINSKE ADMINISTARCIJE

NASTAVLJEN PROJEKAT UVOĐENJA SISTEMA KVALITETA U RAD OPŠTINSKE ADMINISTARCIJE

109
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U toku je treća faza projekta uvođenja sistema kvaliteta ISO 9001 u rad hercegnovske lokalne uprave.

Po riječima koordinatora projekta Tomice Miloševića, riječ je o izradi plana projektovanja, odnosno radu na identifikovanim (prepoznatim) procesima. Svaki od timova koji se uglavnom poklapaju sa organizacionim jedinicama u lokalnioj upravi (ima ih 10 plus tehnički koji obavlja komunikaciju sa ostalim timovima), je morao da prepozna poslove koje obavlja i usluge koje pruža u svom svakodnevnom radu.
U prethodnoj fazi identifikovano je između trista i četiristo procesa odnosno poslova koji se rade u organu lokalne uprave. Izrada procedura je predviđena samo za složene procese rada koje treba unaprijediti jer je cilj uvođenja standarda kvaliteta i efikasniji sistem rada.
– U sljedećih sedam do deset dana svaki tim, odnosno organizaciona jedinica, treba da prepozna ono što je potrebno da se dokumentuje i pretvori u proceduru, kaže Milošević. Kada to bude završeno počeće četvrta faza koja se zove izrada procedura. Ona će trajati najmanje dva mjeseca. Za sprovođenje ove faze biće imenovani autori, ljudi koji najbolje poznaju postupak za koji treba da se izradi procedura, kao i mali timovi koji će provjeravati i eventualno davati sugestije za izradu procedura. Oni imaju kontrolnu funkciju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code