Nataša Aćimović: Novitade za naš Novi

Nataša Aćimović: Novitade za naš Novi

4661
13
Podijeli

Predaja druge aplikacije Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine u Briselu je važan događaj za  grad, državu i region, komentariše predsjendica Opštine, Nataša Aćimović.

natasa-acimovic-6-Trudili smo se da naš koncept “Frenemies” predstavimo na najbolji mogući način. Naš koncept je izgrađen na realnosti – na prošlosti koja nas je spajala, ali i razdvajala, pa čak i sukobljavala. Izgrađen je na činjenici da su Novi nekada osvajali neprijatelji, da bi ga zatim gradili na dobrobit građana, a nekada su ga osvajali prijatelji da bi ga ruinirali. Zasnovan je na istoriji koja je pokazala da umijemo jedni drugima, ali i sami sebi da budemo najbolji prijatelji i još bolji neprijatelji. Kao i na mogućnosti da sve to nastavi da se beskrajno ponavlja -poručuje Aćimović.

Picerija i restoran

Ona dodaje da je koncept  prije svega zasnovan na budućnosti koju lokalna uprava želi da gradi povezujući kroz ovaj projekat građane Herceg Novog, Boke Kotorske i Crne Gore, regiona i Evrope.

–  Zasnovan je na dugoročnoj viziji da se ovim konceptom mogu unaprijediti i svakodnevni život i međudržavna saradnja i infrastruktura i kultura dijaloga… Viziji da se ovim konceptom ostvaruje prosperitet za buduće generacije. Hvala našim brojnim partnerima na naporima koji su uloženi u ovu kandidaturu. Ovo ne bi bilo moguće bez naših gradova partnera – Kotora, Tivta, Budve, kao i Podgorice, Ulcinja, Bara i Cetinja, ali ni bez Dubrovnika, Trebinja, Ljubljane i brojnih drugih gradova čije smo podrške dobili i još uvijek dobijamo. Hvala našoj Vladi i predsjedniku na razumijevanju i povjerenju. Trudili smo se da svojoj zemlji služimo na čast. Hvala svima iz javnog, nevladinog i privatnog sektora koji su uložili napor da se aplikacija realizuje. Hvala našem timu koji je marljivo i predano radio na našoj aplikaciji. Ponajviše hvala našim Novljanima. Bez vas ova aplikacija ne bi bila moguća. Želja nam je ista, a to je da od našeg Novog napravimo bolje mjesto za život – zaključuje u poruci predsjednica opštine, Nataša Aćimović.

13 Komentari

 1. Slika jeste promasena, prosto takve se ne koriste kao ilustracija za licnosti iz svijeta politike i administracije, osim ako idu uz neformalan sadrzaj, reportazu u lajfstajl magazinu ili sta vec. Ovo je preproducirano i van svakog protokola.
  Na stranu simpatije ili antipatije prema konkretnoj osobi, njenoj politici ili stranci.
  0  0
 2. Ovo je neprimjerena fotografija da prati zvanicno saopstenje!I ,,Ljepoto,, -da je ovo napisala sama- nema sanse, a i ti to znas!!Sto se tice Deja i ostalih , manje su lagali za cijeli mandat, koliko ovi ta pet dana napricaju!
  0  0
 3. Ovo Obrad i Danijela ne znaju ni pročitati a da ne pričamo o Đuru i Dejanu a ne napisati!! Bravo Nataša da naš grad bude tako lijep ko i ti što si!! A ovi dežurni lajači nek laju samo to i znaju!
  0  0

Ostavite komentar

*

code