Nataša Aćimović u Briselu: „Frenemies“ objašnjava snagu i moć suprotnosti

Nataša Aćimović u Briselu: „Frenemies“ objašnjava snagu i moć suprotnosti

1583
1
Podijeli

Istina je da kultura neće riješiti sve probleme svijeta, ali bez nje je apsolutno nemoguće postati „civilizovana zajednica“. Zato se trudimo da kultura dobije prioritetno mjesto u svim strateškim planovima, kazala je predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović prvog dana konferencije Javnog dijaloga za zajedničku evropsku budućnost, u organizaciji SEECOM (South East Europe Government Communication Conference) u Briselu.

acimovic-brisel-06102016Ona je danas govorila u okviru teme ostvarivanja ekonomskih i društvenih vrijednosti kulture, pogotovo u vremenu evropske krize, sa akcentom na kandidaturu našeg grada za Evropsku prijestonicu kulture 2021.

Picerija i restoran

– Uvijek imajući na umu da kultura jednog  društva ima kapacitet da mijenja i oblikuje društvenu strukturu, ali i potencijal da transformiše društvene odnose i uspostavlja balans između novih ideja i starih navika, naš koncept „Frenemies“ upravo objašnjava snagu i moć suprotnosti svojstvene Boki Kotorskoj i Herceg Novom. U tom i takvom ambijentu, kultura je gotovo uvijek uspijevala da razvija preduzetnički duh, učestvovala u povećavanju bruto nacionalnog dohotka, te je kao takva afirmisala određeni sistem vrijednosti  koji je danas postao dominantan, a koji je poslužio kao dobar obrazac našeg koncepta -Frenemies – izgubljeno i ponovno nađeno, kazala je Aćimović.

Danas su tokom panel diskusija govorili visoki funkcioneri iz raznih sfera u institucijama Evropske unije i država članica. Panelisti su pričali i o temama javne komunikacije u okviru Brexita i migracija, migacionoj krizi u Evropi i razvitku kulture u aktuelnom vremenu.

Cilj ove konferencije je da ponudi perspektive javne komunikacije i rješenja za određeni broj međunarodnih, nacionalnih, društvenih i ekonomskih pitanja koja utiču na region jugoistočne Evrope i kontinenta u cijelosti.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code