NATAŠA TATALOVIĆ I ZVANIČNO V.D. DIREKTORKA MUZEJA I GALERIJE

NATAŠA TATALOVIĆ I ZVANIČNO V.D. DIREKTORKA MUZEJA I GALERIJE

106
0
Podijeli

Kada je 21. marta Nataša Tatalović upisana u Centralni registar privrednih subjekata Crne Gore kao vršilac dužnosti direktorke JU „Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković” i kada su radnici ove ustanove kulture nakon 15 dana zakašnjenja dobili plate, ona je zvanično započela novu karijeru.

Čekala je Tatalovićka od jula prošle godine, kada je dobila „zeleno svjetlo” odbornika na ovu funkciju, da sjedne u fotelju v.d. direktorke.
– Već sedam dana dolazim na posao u JU „Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković” i sada sam zvanično vršilac dužnosti, a prvi koraci će biti da završim započeti posao u registraciji ustanove – kazala je Tatalovićka za Radio Jadran.
Bivša v.d. Radmila Ćapin i dalje dolazi na posao, ali kao kustos muzeja, a svo ovo vrijeme, prema izjavi Tatalovićke, lažno se predstavljala.
Ona nikada nije verifikovana na tom mjestu od odbornika, nego je nju samo Upravni odbor postavio na to mjesto, a nakon nekog vremena sa tog mjesta i opozvao, ali ona se i dalje lažno predstavljala-tvri nova v.d. direktorka.
Tatalovićka objašnjava da je Radmila Ćapin imala samo potpis deponovan u Poreskoj upravi i da je na taj način, potpisivala plate zaposlenima.
– Šta je ona i kako je mogla da radi svih ovih mjeseci, neću da komentarišem, niti me to interesuje. Ona i njen suprug Đorđe Ćapin su blokirali rad Savjeta ne dozvoljavajući da se sjednice održavaju u zgradi ustanove, kako bi spriječil zakonsku proceduru oko registracije. Uz to Ćapin još uvijek nije potpisao saglasnost na mjesto predstavnika radnika u Savjetu, što je takođe još jedan vid opstrukcije rada Muzeja i Galerije – izričita je Tatalovićka.

Picerija i restoran

NEĆE OTPUŠTATI RADNIKE

Tatalovićka sada sa mjesta v.d. direktorke ove ustanove kulture vidi i probleme koje će u prvim danima rukovođenja pokušati da prevaziđe.
– Sigurno će doći do sistematizacije radnih mjesta, ali neću otpuštati radnike – obećava ona.
Stanje koje je zatekla, kaže, nije toliko katastrofalno, ali postoji nedomaćinsko ponašanje poput računa za vodu od 300 eura mjesečno ili poprilično zapuštena zgrada Muzeja, koja je vlažna.
– Zbog toga eksponati mogu da propadaju što se ne smije dozvoliti. Ne želim nikoga da krivim, vjerovatno da je i manjak sredstava koja se opredjeljuju za ovu ustanovu dosta toga pospješio – smatra Tatalovićka.
Kako planira, zasigurno će investirati u renoviranje prostorija, a radiće i na popisu umjetnina, što će, kako je kazala, raditi stručna komisija.
– U umjetnički dio posla neću se miješati. Samo ću raditi ono za šta sam ovdje i postavljena – rekla je na kraju Tatalovićka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code