Naučite jazz pjevanje

Naučite jazz pjevanje

465
0
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_muzicka_skola_hnTrodnevnim jazz radionicama Muzička škola Herceg Novi ove sedmice nastavlja aktivnosti na širenju i popularizaciji ovog muzičkog pravca, koje su praktično započete ljetos u okviru II Jazz summer Montenegro festivala.
Riječ je o časovima jazz pjevanja na kojima će predavač ponovo biti instruktorka jazza Jelena Jovović iz Srbije, koja se novskoj publici predstavila na pomenutom festivalu. Radionice će 27, 28 i 29. novembra od 17 h biti održane u koncertnoj sali Muzičke škole.
“To je nastavak dobre saradnje koju smo započeli ovog ljeta i nadam se da će se radionicama odazvati veliki broj učenika Muzičke škole, ali i onih koji o ovom pravcu žele da nauče nešto više”, kazala za Radio Jadran, direktorica škole, Nada Karadžić:
“Jazz pjevanje je vrlo specifično i karakteristično i običan, solo ili bilo koji drugi pjevač, koji je završio Muzičku školu ili akademiju, ne zna baš pravila jazz pjevanja. Jelena je tu ekspert i prepoznata je ne samo kod naših profesora, već i u Evropi. Veoma je cijenjena i na Muzičkoj akademiji na Cetinju, sa kojima sam i danas bila u kontaktu i čije učešće očekujem na radionicama. Učiće se popularne jazz pjesme, način disanja, pravilnog držanja i interpretacije”, najavila je Karadžićka. Ona posebnu zahvalnost za realizaciju radionica i koncerata duguje koordinatorki projekta “Herceg Novi – Evropska prijestonica kulture 2021”,Tamari Lepetić, kao i direktoru hotela “Lighthouse” u Igalu, Jovanu Vukaloviću, koji su omogućili smještaj učesnicima.
Inače, u Muzičkoj školi u toku su interni časovi, a već teku pripreme i za prvi Božićni koncert koji bi 23. decembra trebalo da se održi u crkvi Sv. Jeronima.
“U goste nam dolazi hor Muzičke akademije sa Cetinja, kao i kamerni sastav. Radujemo se tome zaista, jer će to biti prvi put da studenti akademije nastupaju u Herceg Novom. Želja nam je da Novljani upoznaju i vide šta to oni rade“ – poručila je Nada Karadžić.
U planu je realizacija saradnje i sa prof. Žanom Lekić, koja bi sa svojim horom trebalo da nastupi 15. decembra.
Ni ove godine neće izostati tradicionalni veliki Novogodišnji koncert učenika škole, s tim što Karadžićka ne isključuje mogućnost da ove godine novskoj publici upriliče dva – jedan na kojem će nastupati učenici nižih razreda, dok bi se u drugom predstavili učenici završnih razred.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code