Naučite kako su se pravili i kako se mogu sačuvati stari austrougarski...

Naučite kako su se pravili i kako se mogu sačuvati stari austrougarski putevi

0
Podijeli

Tema nove volonterske radionice u organizaciji PK “Subra”, uz podršku Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, biće stari austrougarski pješački putevi, njihov istorijski kontekst, tehnika izrade i način obnove. Radionica će početi u subotu, 18. novembra u 10 časova, na pješačkom putu ispod Perovog dola, 1km od nekadašnjeg motela Borići, ka Vratlu.

– Svjedoci smo da su austrougarski pješački i kolski putevi još uvijek važan dio saobraćajne infrastrukture Orjena, što najbolje govori o njihovom poslovičnom kvalitetu i dugotrajnosti upotrebe. Kako se to postizalo, ko je radio i zbog čega i šta je danas moguće učiniti da ove memorijalne puteve održimo, zaštitimo i prezentiramo? Sve to možete saznati, a i dati lični doprinos učestvujući u obnovi, na radionici u subotu – poručuju organizatori.

Picerija i restoran

Do lokacije se dolazi (automobilom ili pječačenjem) makadamskim putem od „Borića“. Organizator, planinarski klub “Subra”, obezbijeđuju alat, rukavice, hranu i osvježenje, a na učesnicima je da prijave dolazak na tel. 069 360 803 (Željko Starčević).

Učešće je besplatno, na sopstvenu odgovornost, odnosno za maloljetne na odgovornost roditelja ili staratelja.

Volonterska radionica je treći događaj iz zajedničkog kalendara “Orjen, planina kraj mora”, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, a organizatori pojedinačnih dešavanja su PK “Subra”, NVO Orjen Outdoor, AK “Niskogorci”, Sekretarijat za komunalne poslove i ekologiju, MZ Kameno-Žlijebi, MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO “Orka”, konoba Sikimić , NVO “Eko Boka” i paraglajding klub “Adriafly”.

Program se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code