Naučni skup “Od rata do mira na Jadranu: 1924-2016” u Kotoru

Naučni skup “Od rata do mira na Jadranu: 1924-2016” u Kotoru

641
1
Podijeli

images_slike_gradovi_ko_kotor_turisti_2015_2Međunarodni naučni skup pod nazivom “Od rata do mira na Jadranu:1914-2016” koji se realizuje u okviru festvala Otvoreni dani nauke, u Kotoru je okupio veliki broj renomiranih naučnika, istoričara iz Crne Gore, Italije, ali i šire.

Skup se održava u crkvi Sv. Pavla u Kotoru, a na ceremoniji otvaranja govorili su predsjednik Opštine Kotor, dr Aleksandar Stijepčević, ministar nauke u Vladi Crne Gore, dr Sanja Vlahović, zatim prorektor Univerziteta Crne Gore, dr Živko Andrijašević, kao i ambasador Italije u Crnoj Gori, E. Vicenuzo Del Monaco.

Picerija i restoran

Za konferenciju su pripremlejna  predavanja na teme identiteta, kulture, tradicije, rata i politike. Između ostalih, govori i ambasador Crne Gore u Italiji, Antun Sbutega, zatim prof. Adolfo Morganti i Dott. Tommaso Giancarli iz Italije, kao i dr Anastazija Miranović, dr Marjan Premović, dr Nenad Perošević, dr Milan Šćekić .

Otvoreni dani nauke je festival koji se paralelno odvija u Podgorici, Nikšiću, Kolašinu i Mojkovcu, a traje od 26. do 30. septembra.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code