Ne propustite “Dane Beograda” u Herceg Novom

Ne propustite “Dane Beograda” u Herceg Novom

1
Podijeli

Manifestacija “Dani Beograda” u okviru 49. Praznika mimoze počeće u ponedjeljak, 5. februara kabareom “Halo Beograd”. Prodaja ulaznica počela je juče, javljaju iz krovne ustanove kulture u Novom, Herceg festa.

Predstava “Halo Beograd” je kabare za koji je tekstove Moma Kapora, iz romana posvećenih Beogradu, priredila Rada Đurićin. Komad se trenutno nalazi na reprtoaru opera i teatra Madlenijanum, sa kojom Herceg fest prvi put sarađuje, kazala je za Radio Jadran organizatorka pozorišnih i muzičkih programa u Herceg festu, Milina Kovačević.

Picerija i restoran

Rada Đuričin  tekstove govori u pratnji dvojice muzičara na gitarama, Borisa Singovića i Vladmira Rackovića.

– Boris Singović je prije nekoliko godina sa Nebojšom Dugalićem imao jedan divan kabare u Dvorani Park, koji se zvao “Da, to su bili dani”, a kojeg naši sugrađani vjerovatno još pamte. Drugi muzičar je Vladimir Racković. Sam izbog melodija i pjesama koje se vezuju za ovaj grad, ali i tekstova Mome Kapora, govore mnogo o tome – kazala je ona i dodala da je interesovanje za ulaznice veliko.

Manifestacija “Dani Beograda” biće upriličena 6. i 7. februara i u Gradskoj kafani. U programu učestvuju UC “Talija”, starogradski orkestar, a za anegdote iz bomeskog života biće zaduženi Ljuljana Jakšić i Milan Milosavljević.  Pored toga, na programu je i gastro veče i specijaliteti majsotra sprpske kuhinje, najavljuju iz Herceg festa.

Predstava “Halo Beograd” će u Dvorani Park biti upriličena u ponedjeljak, 5. februara, početak je zakazan za 20 časova. Ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na blagajni Dvorane Park u terminima od 9 do 12 i od 18 do 20 časova. Rezervacije na telefon 068/851-031.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code