NEDOUMICA STEČAJACA: JESU LI ZAKLJUČCI NOVSKE SKUPŠTINE OBAVEZUJUĆI ZA VLADU?

NEDOUMICA STEČAJACA: JESU LI ZAKLJUČCI NOVSKE SKUPŠTINE OBAVEZUJUĆI ZA VLADU?

148
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Bivši radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela nisu ni prihvatili, ali ni odbacili ponudu Vlade koja se odnosi na načina isplate otpremnina i jedne zarade.

– Postoje nedoumice koje ćemo u ponedjeljak razjasniti. Nedoumice nisu velike, ali ipak ih treba otkloniti, a jedna od njih je i da li su zaključci Skupštine opštine obavezujuće za Vladu. Jer, jedan od zaključaka SO je bio isplata otpremnina po kolektivnom, a ne socijalnom programu – ističe član pregovaračkog tima Mladen Krivokapić, nakon razgovora sa svim bivšim radnicima Brodogradilišta Bijela.
Svakako treba sačekati i novo vanredno zasjedanje lokalnog parlamenta koje je zakazano za ponedjeljak 20. jula, jer radnici žele da čuju da li postoje neke nove informacije iz Vlade nakon proslijeđenih zaključaka sa posljednje sjednice lokalne Skupštine.
Stečajcima iz Bijele je na sastanku sa predstavnicima resornih ministarstava, obećana isplata jedne zarade naredne sedmice i otpremnina po socijlnom programu do Nove godine.
Ovo se odnosi na sve koji ne budu uposleni, dok bi ostalima bio ponuđen probni rad od 3 mjeseca, nakon čega bi i taj dio radnika odlučio hoće li nastaviti sa poslom ili će uzeti otpremnine po istom principu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code