(Ne)legalni rad Turističke organizacije Herceg Novi

(Ne)legalni rad Turističke organizacije Herceg Novi

4713
35
Podijeli

Kako funkcioniše Turistička organizacija Herceg Novi sa desetak zaposlenih kada nije usvojen program i finansijski plan za ovu godinu?

Ta dva neophodna dokumenta  treba da prođu  Skupštinu TO, odnosano da dobiju “zeleno svjetlo” odbornika u novskom parlamentu.

Picerija i restoran

U suprotnom, rad TO je nelegalan, odnosno terbalo bi da je blokiran. Slično iskustvo prije dvije-tri godine već je doživjela TO Herceg Novi, na čijem čelu, kao i u IO su bili predstavnici SNP-a iz tadašnje koalcione vlasti u Novom. Uzalud je bilo novca na računu, u jednom momentu i preko 800 hiljada eura. Niti su zaposleni primali plate niti su finansirani razni programi. Račun je bio”zamrznut”, odnosno  finansijski plan nije usvojila Skupština opštine Herceg Novi i niko nije smio dirnuti kasu.

Kakvu su nestatutarnu dosjetku  našli u TO i Izvršnom odboru TO Herceg Novi, na čelu sa Goranom Čolovićem, da bi nesmetano raspolagali ove godine sredstvima, do ovog momenta nijesmo  dobili traženi odgovor.

Ne znamo ni koliko ima sredstava na računu, niti koliko je sa njega i za šta ove godine potrošeno i po čijim zahtjevima. Niti da li je tačno da su zapoleni dobili i 13. platu. Odgovore na ta usmeno i pismeno tražena pitanja uzaludno čekamo tri dana.

Čudi i ćutanje nadležnih, pogotovo hercegnovske pozicije i opozicije. Ukoliko u  slučaju TO Herceg Novi izostane reakcija državnih institucija, to znači da je definitivno politika nadjačala  zakon. Naravno, na štetu građana, a za špagove pojedinaca.

35 Komentari

 1. Za “Krle a moze i prle”, ja sam ti napisao ime Gospodina koji nije sa DPS-om, a svoje bogatstvo je zaradio sa svojim radom i patentom koji je zaštitio. Administrator Radio Jadrana je iz moje poruke izbrisao njegovo ime, pa ako hoćeš nazovi Radio Jadran i pitaj za tog Gospodina i potom budi Madjionicar pa poreci njegov uspjeh, a ima ih jos.

  10
 2. Dragi moji novljani,
  Svi problemi HN-a su poceli prije dvije godine kada su dosli Izbor i Dusko te unistili nas grad, zar ne? Naravno da nisu odgovorni oni koji su vladali 15 godina, dosli golih g****, a otisli sa stanovima po BG ili zgradama po HN, sve posteno steceno, mukotrpnim srbovanjem! Nakon dvije godine smo sve zaboravili? Treba ih sto prije vratiti na vlast, sve sa podpredsjednikom koji krade od ruskinja 400€, jer nas oni najbolje predstavljaju, a napredak je zagarantovan! Ipak HN je bio tako napredan i razvijen do prije 2 godine, a onda su dosli Dusko i Izbor! Treba sto prije vratiti na vlast one kojima su srbovanje i micanje sa vlasti dps-a na drzavnom nivou glavni LOKALNI program! I sto prije maknut 2 Krusa koji su golih straznjica dosli u novi !!!
  7.5. je blizu, a sjecanje kratko. Jadni moj grade, pola tvoje djece te ne vole, a oni koji te vole- voliti neznaju! Bili oni starosjedioci ili dosljaci, svejedno!

  3
  12
 3. Krle a moze i prle,oni koji su radom stekli pare su pametni,pa su nevidljivi iz vrlo vidljivih razloga,nikad ih ne bi otkrio,jer muka čovjeka ponovo rodi.

  5
  4
 4. Za: “Krle a moze i prle”
  Kad Kralju pocinjemo sa nosenjem?
  Ja ih poznajem jos dvadesetak rodjenih Novljana koji su trenutno veoma uspjesni i bogati, a sve su stekli svojim mukotrpnim radom i mozgom. Nazalost takvi ljudi nisu zainteresovani za ubjedjivanje sa maloumnicima kojima ovaj grad predstavlja svojevrsnu bazu za upraznjavanje psiho-terapija i tackaste interese, jer im pogledi ne zele da se prosire vise od tackice.

  12
  4
 5. Svi će doći na red pa i TO,samo malo strpljenja,dragi moji!!Ako neko i dalje radi bez usvojena dva osnovna dokumenta,jasno je tu o čemu se radi!Ne vjerovatno je da je Turistička organizacija jača od Skupštine i Izvršnog odbora .Ponašaju se kao da im TO nasljedstvo od tate.Ne mogu da vjerujem da već nije podneta prijava ispektoru i blokiran računa.Kako su bili brzi i bez problema blokirali žiro račun predhodnoj TO, a ovoj ne mogu???!!Ovo samo govori da su IZBOR i DRK iznad svih u ovom gradu.Ispravan čovjek nikad ne bi dozvolio da se ovako nešto o njemu piše već bi to dokumentovano demantovao.Mišljenja sam da su ovi očito dobro “zaglibili” pa sada žurno i u tišni pokušavaqju da “prepeglaju”što se može do 7.maja,nadam se da im neće to dozvoliti oni koji trebaju da rade svoj posao.

  8
  8
 6. Za novosadski.
  Kumim te Bogom uortaci se sa nekim.
  Toliko imaš informacija od prije 20-30 god, kao da si crna kutija.
  A tek vizija !!!!!!!!

  14
  13
 7. E da, jos i ovo svi da znate, Dusko bi se rado uortacio sa mojim vizijama, ali ja ne želim njega uz sebe, jer je neodgovoran, hirovit i brzoplet.

  15
  11
 8. Za Novosadski: POSTO IMAS VISE OD 50 GODINA NABROJ MI JEDNOG NOVLJANINA KOJI JE SA SVOJOM PAMECU NAPRAVIO PARE PA CU TE NOSITI NA LEDJA CIJELI DAN KROZ IGALO.

  12
  18
 9. Stvarno neukusni komentari sa ružnim etiketiranjem čovjeka.
  Ovo samo može biti plod mržnje i zlobe.
  Ja nisam imao losa iskustva sa Duskom Radovicem za vrijeme provedeno u Herceg Novom tako da nemam namjeru pridruživati se hajci na čovjeka.

  10
  16
 10. Sve inspektor do inspektora sudeći po ovim komentarima…pa jedino što je valjalo u proteklih par mjeseci su Stanišićka sa TO i Stevo Koprivica sa HF!!!
  Vidan pomak u svim aspektima promocije grada!

  9
  17
 11. Takoodjer trebate da znate da sam pisao konkretno za 1992 godinu, a sa razlogom. Sve sto je do te godine “naizgled” bilo uspjesno je bila zasluga covjeka iz Igala, a sve ono sto poslije te godine “glumi” uspješnosti je “zasluga” Kotorskog Advokata koji je “odsetao” iz Crne Gore. U vezi “lokalnih” tajkuna, zelim da vam svima kazem da ih “ne primjećujem”, jer ih ne smatram osobama sa minimumom ljudskog dostojanstva. Dresirani psi su životinje koje slijepo prate komande svog gospodara.

  20
  7
 12. Za sve vas koji podržavate Duska Radovića Krusa:
  Niko vama Gospodo ne smeta da poklonite Dusku sve sto zelite i ako ste mu na bilo koji nacin dužnici ja vam zelim srecu sa Duškom. Radex je bila “Top Firma” dok je bilo love od Velikog Duškovog Tatice, (ime i prezime tog covjeka i porodice ne smijem da navodim, jer mi komentar nece biti objavljen). Tacno je da nije bilo Eura u to vrijeme, ali ukupan njegov dug ili dug firme Radex je bio u proti-vrijednosti današnjih 140.000€. Da imam mogucnosti, sve bi vam ovo dokazao sa imenima, prezimenima i ciframa, a tačnost mojih navoda dokazuju i glasovi čitalaca moje prethodne recenzije.

  21
  8
 13. ZA NOVOSADSKI:IZGLEDA DA SI SAMO TI IMAO OTVORE NE OÇI U USI ZA OVE STO SU PRAVILI PARE PO INOSTRANSTVU DOK TI NE SMETAJU OVI NASI SELJACKI TAJKUNI IZ NOVOGA.

  13
  25
 14. Eto vidite dobro sam napisao jednostavno se nemozete izmedju sebe!!!!!!!
  Sto se tiče 140000 eura 92 euro nije ni postojao ali firma dosta uspješna jeste ,,RADEX,,
  Ako se dobro sjećam

  10
  25
 15. Za “Zirine”:
  Legendo, ja sam odrastao sa Duskom Radovicem Krusom. Sve sto je on zaradio svojim mozgom i radom, ja bi dozvolio da se kupi toliko uglja i da se pospe po meni pa zapali. Vjerovatno se taj zar nikada ne bi ni stvorio. Taj lik je jos davne 1992 godine na ime lizinga za ribarice dugovao 140.000€. Da mu u zivotu nije bilo jedne poznate porodice iz Igala, on i Misel Ogurlic bi bili na istom nivou. Ovako su ga oni pokrenuli, a kasnije vjetrovi sudbine okretali i nosili.

  55
  9
 16. Ako rade sve kako treba zasto ćute? Zasto ne daju odgovore i kazu kako se finansiraju nego daju prostor medijima a onda i narodu da konstruisu sta je istina? Svi znaju da Drk ne da zlatnu koku zvana turisticka sve dokle god moze a posle ce svakako odgovarati ove djevojke koje je postavljao. Cudi i da dps i Jankovic cute ali cudi i da opozicija cuti? Obrad i gradjanski su raskrinkrali free kick ali dje su danas?Cega se svi boje?

  21
  11
 17. Volio bih da se vec jednom konacno objelodane podaci o radu TO u poslijednje tri godine.. Ovo vise nije stvar prepucavanja izmedju opozicije i dps-a ,ovdje je sad na djelu javna ‘kradja’. Zanimljivo bi bilo vidjeti na koliko je sajmova ucestovala TO Herceg Novi sto samostalno ,sto u sklopu nacionalne TO,koliko su bili troskovi tog ucesca i sto je najbitnije sa koliko ugovorenih aranzmana su se vratili..Skupite gospodo hrabrosti pa izadite sa konkretnim brojkama pred gradjane, bez obzira iz cijih poltickih redova dolazite..

  20
  6
 18. Radio Jadran je jedini medij koji se bavi nezakonitim radnjama u Tur.Organizaciji,čiji čelnici nelegalno troše velike pare.Ostali ćute i nemaju hrabrosti da raskrinkaju čelnike Tur. Organizacije,koji nam se svima u lice smiju i ostvaruju svoje lične interese.

  22
  14
 19. Ma nemogu da vjerujem sa kolikom dozom mržnje i zlobe pisete o Dušku Krusu a zašto????
  Čovjek sve sto je napravio u životu zaradio je van ovog grada i ove države.
  I na kraju ušavši u politički život Herceg Novog vjerovatno potrošio i nešto svojeg novca u Izborovu kampanju.
  Tužilaštvo i ako udje u TO mislim neće naći ništa spektakularno sto se nije radilo proteklih godina.
  Kako rekoše u nekom od komentara kao u Budvi, ali mislim da je to nerealno očekivati.
  U svakom slučaju nemojte čovjeku i Izboru unaprijed presuđivati o proglašavati ih krivim.
  Duško Kruso Vam je najmanje doprinio posrnuću grada.
  U proteklih trideset godina u Novi je jedino dolazio na godišnje odmore.
  A uz to je i Vas Novljanin, kako će te o meni kad takvo mišljenje imate za svog sugrađanina.
  A svakako ispitati i T.O. i sve druge potecijalne zloupotrebe.

  22
  34
 20. Hgi Podi@
  Nek tuzilac utvrdi odgovornost i krivaca i saucesnika ako treba.
  Ali Vama iz opozicije to ne odgovara do maja i izbora, jer ce onda ispasti kako Vi “koji se kunete u poštenje “, počnete da kraduckate cim vam se za to ukaže prilika.

  10
  10
 21. Sve se ovo zns 2 god.i po i niko nije pravio pitanje sto DRK radi dok se nijesu rastavili. Misli da je mali kasni da to potencira DPS. To treba da istrazi tuzilac ako je on odavle i prati sto se desava.

  12
  2
 22. Ko je komandovao i kadrirao u TO.IZBOR je naša nada. Opraše se za 10 dana. Idemo opet. Novljani ionako vole da rade protiv sebe.Za sve je kriv DPS. Mica i DRK su budućnost

  12
  12
 23. A ubiraju i skupljaju novac zaradjen tudjim radom svakog mjeseca ,preko tudje grbace primaju platu i idu na putovanja koja korist od njih a uzese nam pare na pravdi boga . . .

  17
  10
 24. Stvari su jednostavne. TO Herceg Novi jednostavno ne radi. Jos jednostavnije, akumulira pare, radila ne radila. TO je pretvorena u politicko pitanje i time je zamaskiran nerad, neznanje, nestrucnost. TO Herceg Novi, ma ko dosao na vlast u maju, bice predmet ozbiljne istrage i afere slicne budvanskim mahinacijama. Prelistajte izvjestaje sa sajmova. Ponizavajuce predstavljanje, uspjesno samo po vidjenju radio Herceg Novog.

  28
  9
 25. Zar@
  Ne može se zakon sprovoditi nedje više nedje manje. Ne znam sta tužilaštvo čeka. Ako DPS nije uspio da smjeni Izvrsni odbor TO i udje u trag IZBOROVIM mahinacijama, zar treba da čekamo maj i da ekipa iz TO isisa još para za IZBOROVU izbornu kampanju, a ne za promiciju grada što im je posao. Kako vidimo iz izvještaja sa turističkih berzi novske TO nema nidje, za razliku od Tivta i Budve.

  17
  17
 26. Zar bi bolje bilo da ih opet blokiraju i da nema ni organizovanih dogadjaja, ni promocije ovog jadnog grada u vrijeme sajmova i turistickih susreta?

  25
  7

Ostavite komentar

*

code