NEMA VIŠE KUPANJA?

NEMA VIŠE KUPANJA?

178
0
Podijeli

kupanje okt13 1Poznato je da mnogi primorci, pa i Novljani, čekaju septembar i oktobar da bi uživali u sunčanju i kupanju. Prođu vrućine, odu furešti, s njima gužve i tiskanje za mjesto na plaži.
Za razliku od prve polovine septembra, druga nije mnogo bila naklonjena ni domaćima niti gostima, koji su iz istih razloga, ali i povoljnijih cijena za 20 odsto, ostali na moru. Dok su mnogi završili sezonu kupanja 15. septembra, oni odvažniji, nakon nekoliko burovitih i kišnih dana nastavili su da “kradu” sunce.

No, možda je i za njih ovo bio posljednji dan jeseni za sunčanje i kupanje, uz istu temperaturu mora i vazduha, 21 stepen. Duž novske rivijere, uz brojne šetače, mogli su se vidjeti i kupači. Njima je ovaj 5. oktobar vjerovatno i kraj sezone, jer već tokom popodneva oblaci su prekrili sunce, a valovi uzburkali more.
Meteorolozi večeras najavljuju na primorju povremeno pojačan, sjeveroistočni vjetar, a sjutra na otvorenom moru udare jugoistočnog vjetra, od 30 do 45 čvorova. More u jačanju na 3-4, sjutra na otvorenom moguće 4-5. Tokom noći i sjutra mjestimično kiša, a mogući su i kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jutarnja temperatura vazduha do 16, najviša dnevna do 23 stepena.

Picerija i restoran

kupanje okt13 2

kupanje okt13 3

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code