Nema više “divlje” deponije na Šištetu

Nema više “divlje” deponije na Šištetu

19
Podijeli

Uklanjanje višegodišnjeg otpada i rušenje 10 koliba na Šištetu, u Igalu, gdje su prije preseljenja u Drenovik živjele romske porodice, nastavljeno je po nalogu Službe komunalne policije i inspekcijkog nadzora.

Rušenje koliba izvodi građevinska firma Bekomerc, a očekuje se da će radovi biti završeni do kraja dana. Opad na deponiju Tisove grede odvoze kamioni preduzeća Čistoća.

Picerija i restoran

Radnici hercegnovskih preduzeća Čistoća i Komunalno stambenog započeli su još u februaru sanaciju „divlje“ deponije u naselju Šištet. Otpad su na toj lokaciji romske porodice decenijama nagomilavale i on je počeo da se rasipa prema magistrali i trotoaru, zbog čega su građani negodovali.

Radovi su, međutim, odlagani zbog loših vremenskih prilika, a čekalo se i preseljenje Roma u novih šest  kuća u naselju Drenovik.

Inače, ovaj dio na brdu Šištet u vlasništvu je Instituta Dr Simo Milošević, koji je u junu 2016. godine tužio romske familije zbog uzurpacije zemljišta i bespravno podignutih objekata.

19 Komentari

 1. Nemojte da ko čuje da je banja imala divlju deponiju….nije divlje ono što mislimo,divlje je prirodno,nezagađeno,nezatrovano,kao divlji šipak,divlja ruža,divlja ljepota.A to je savremena deponija puna materijala koji se ne raspadaju,ne trunu,zauvijek zagađuju…i ima je na svakome koraku,ispod svakih skala,iza svakoga zida,pored svake plaže.

  • Ko ste vi da krivite Rome za smeće. Oni su jedini u gradu koji su plaćeni da ga sklanjaju a znamo da ga ima u izobilju, cijelom gradskom regijom. Nisu oni koji pored mora šetaju i bacaju smeće, nisu oni koji iz automobila bacaju smeće, nemaju ih. Nisu ni oni koji pa moru bacaju smeće, nažalost nemaju barke niti vjerovatno znaju plivati ali i za to ćete ih optužiti. To su djeca bahatog ponašanja koji od roditelja uče da se u kući sve drži čisto ali na ulici se sve može odlgati jer će to “cigani” (izvinjavam se Romima), pokupiti. Razmislite prije optuživanja i pogledajte u svoj komšiluk. Sigurno već znate odgovor!

   28
   9
   • To je bila umjesna šala.
    Činjenica je da oni zbog sakupljanja otpadnih sirovina dovlače dosta toga u svoja naselja.
    I zato se stvaraju te gomile.Inače njihove navike je teško promjeniti.Stanku su bili zaposlili u Čistoćui, dali joj nužni smještaj u bivšoj Obnovi,našli honorarni posao da čisti jednu kuću
    i nije dočekala drugu platu.

    28
    1
   • Brkate uredne Rome iz Meljina sa ***** sa Šišteta. Brkate i urednu đecu i njihove roditelje sa ****** i njihovom đecom. Što bi se reklo, ima ih raznih, baš kao i kod drugih naroda.

    19
    2

Ostavite komentar

*

code