NEMA VIŠE PODMORNICA, ALI PODMORNIČARI OBILJEŽAVAJU SVOJ DAN 8. APRIL

NEMA VIŠE PODMORNICA, ALI PODMORNIČARI OBILJEŽAVAJU SVOJ DAN 8. APRIL

132
0
Podijeli

U organizaciji NVO „Podmorničar” iz Tivta sjutra će biti obilježen 8. april Dan podmorničarstva, uz podsjećanje na daleku 1928. godinu.

„Tada su se na tri morske milje daleko pred ulazom u bokeljski zaliv našli prvi sumareni „Nebojša”, „Hrabri”, sa opskrbnom lađom naše mornarice Hvar. Naše ratne jedinice stacionirane pred Đenovićima i Baošićima spremile su se za izlaz zajedno sa jednom eskadrilom od 11 hidroaviona. Svi oni kojima podmornice i podmorničarstvo predstavljaju mnogo ili sve, pozivamo na druženje povodom 8. aprila – Dana podmorničarstva. Okupljanje će biti 5. aprila od 11 do 13 časova ispred podmornice P-821, Zbirka pomorskog naslijeđa – Porto Montenegro Tivat. Druženje će biti nastavljeno na prigodnom ručku na Seljanovu – obavještavaju na svom zvaničnom sajtu iz NVO „Podmorničar”.
Biće to prilika da predsjednik Udruženja građana „Podmorničar” Tivat, Rajko Bulatović u podne kaže koju prigodnu riječ o obilježavanju 86-e godišnjice Dana Pomorničara. Među gostima biće i predstavnici Udruženja iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, kazao je za Radio Jadran, sekretar Udruženja, Stevan Marković.
– Evociraćemo uspomene na vrijeme kada je podmorničarima i onima koji su bili uz nas bila čast da budu dio jedne prelijepe priče, pa nam se pridružite – pozvao je Marković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code