Početna Sport Nemanja Kašćelan prvak Crne Gore u brdskim auto trkama

Nemanja Kašćelan prvak Crne Gore u brdskim auto trkama

0

Na posljednjoj brdskoj auto trci ove sezone održanoj u Dubrovniku, član AMSK “Blažo Smiljanić – Kotor”, Nemanja Dona Kašćelan bio je najbolji u svojoj klasi (do 1600 ccm, grupa H), a trijumfovao je i u generalnom plasmanu, te osvojio titulu prvaka u okviru Prvenstva crnogorskih auto moto klubova na brdskim stazama.

Prošlogodišnji osvajač zlatne kacige i sportista grada Kotora, nakon svih šest pobjeda u ovogodišnjoj takmčarskoj sezoni, oprobao se i na evropskom šampionatu održanom u Buzetu u Hrvatskoj, gdje je, među najboljim vozačima Evrope, osvojio treće mjesto.

Kašćelan ističe da je zadovoljan svojim ukupnim rezultatom u ovogodišnjoj sezoni i naglasio da auto sport iziskuje velike troškove, te da vjeruje da bi uz podršku grada Kotora i države mogao postići još bolje rezultate na evropskim takmičenjima.

Ovogodišnja sezona brdskih auto trka otvorena je na Podima 12. i 13. maja, a završena, proteklog vikenda, vožnjom u Dubrovniku. Pored Poda i Dubrovnika, trke su organizovane i u Kotoru, Kučima, Glavi Zete, Lovćenu, Pljevljima i Crmnici.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code