Neophodna dodatna spremnost svih službi zbog nevremena

Neophodna dodatna spremnost svih službi zbog nevremena

9
Podijeli

Operativni štab za zaštitu i spasavanje zatražiće dodatno povećanje spremnosti svih službi na terenu zbog nevremena koje se očekuje narednih dana.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Operativni štab je danas zasjedao i analizirao učinke sistema zaštite i spasavanja u odgovoru na meteorološku situaciju prethodnih dana.

Picerija i restoran

Ocijenjeno je da je sistem funcionisao u punom kapacitetu i da su u najvećem dijelu ispoštovane preporuke Operativnog štaba, što je imalo za posljedicu stabilnu situaciju na terenu.

Kako se navodi, Operativni štab je upoznat sa najavom meteorološke situacije za naredne dane i tim povodom je zaključeno da se zatraži dodatno povećanje spremnosti svih službi na terenu.

Odlučeno je da se uputi dopis Opštinskim timovima za zaštitu i spasavanje o obaveznosti preduzimanja svih neophodnih preventivnih i operativnih mjera zaštite i spasavanja od mogućeg nastanka poplava i ekstremnih meteoroloških pojava.

Operativni štab će kontinuirano pratiti situaciju na području Crne Gore i reagovati u skladu sa svojim nadležnostima.

9 Komentari

 1. Odgovor gospodinu Zirinu : tčno je da novskih radio amaterima , našim herojima , ljetos nijesu trebale kabanice ka su grad bukvalno spasii da ne izgori do temelja . Ali su im trebale baterije za pedeset toki vikija kojima su koordinirali i zemaljskim i vazdušnim gasiocima . Njihon načelnik Đuro Krnić , drugi po rangu svjetski radio amater je rizikvao život da bi sa same napadne ivice požara pilotima davao upustva gdje da ispuste vodu a onda ih navodio da se izvuku iz poniranja a i oni ne stradaju . Takonim i sada treba bateija a kako ima kiše trebaju im obavezno kišne kabanice i čizme. I ovo nije politika no istina a im je Radman Andrija glavni starješina i samo je pitnje jeli to razlog što im opštim ne d te čizme i kabanice . Da mi je penzija malo veća ja bi to sam uradio

 2. A koje, crno nevrijeme, tacno pomamljuju narod, evo im je i malo kise i vjetra nevrijeme.. Sluzbe treba da su uvijek u pripravnosti i da je to normalno, bez da nas se obavjestava..

 3. Nevrejeme vam je bilo kad je nekada more izbacivalo barke na šetalište ispred poste u Igalo.
  Nego ne pomamljujte ljude, da sjede doma i gledaju kroz prozor Sta će se desiti jer pobogu smo stavili sve službe u pripravnost.
  KOJE SLUŽBE ???????????????
  I STA ONI MOGU SA PRIPRAVNOSTI???????

  11
  3
  • Koje službe ? Pa evo na primer radio-amatesku četu njihovog načelnika Đura Krnića i njegovih pomoćnika Ranka Boce i Robrt Pajzera . Brzo novlani zaboraviše da su ovi hrabri ljudi sa sviojim toki vokijima spasili grada da maltene ne uzgori jer radio veze službi nijesu radile pa su kompletnu koordinaciju i javljanja oni koordinisali . Hrabri Đuro u najkritičnijim požarnim danima nije spavao čak punih 48 sati . Bolje tim ljudima kupite nove čizme i kišne kabanice a ne bi im na odmet bile ni nove baterije . U svakom slučaju oni su jedna od tih službi koja već budni bdi nad nama.

   5
   3
    • Nažalost nemaju jer su svi siromašni i odvajaju od usta da bi nabavili i toki vokije pa bi grad mogao makar da im kupi kišne kabanice , čizme i baterije . Valja im opština HercegNovi toliko duguje jer su ljetos ONI spasili i grad i pola Boke da ne izgori. Ili je u pitanju to što im je predsjednik Andrija Radman , smijenjeni predsjednik Skupštine opštine i sam vrhunski radio amater i stručnja za radio veze pa se sadašnja vlast sveti njemu . Da je sreće ovim herojima bi opština trebala da da i po stan a da nesposobne načelnike koji nijesu umjeli koordinirati protiv požarnom akcijom daju otkaze .

     • Pa dobro za ljetos im nijesu trebale čizme i kabanice, a koliko je Gorilo na sve strane sto od dima sto od vatre vidjelo se dobro.
      Nisi nam bili potrebne bilo koje službe obavještavanja i javljanja osim vatrogasne službe na terenu i avijacije za gašenje požara.
      A politiku ubacite u komentar na neki drugi tekst

      1
      1

Ostavite komentar

*

code