Neradni dani za praznike: petak, ponedjeljak i utorak

Neradni dani za praznike: petak, ponedjeljak i utorak

1602
0
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_15Povodom predstojećeg vjerskog praznika Uskrsa, za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti i Praznika rada, neradni dani biće petak, ponedjeljak i utorak, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

– Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs, i to petak 29. aprila i ponedeljak 2. maja. Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja. Kako prvi praznični dan ove godine pada u nedjelju, neradni dan kao dan praznika smatraće se ponedjeljak – 2. maja i utorak 3.maja, navodi se u saopštenju.

Picerija i restoran

Iz Ministarstva su pojasnili da su državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code