Neradno za Praznik rada, u utorak i srijedu

Neradno za Praznik rada, u utorak i srijedu

8
Podijeli

Neradni dani povodom predstojećeg Praznika rada biće utorak, 1. maj i srijeda, 2. maj.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja je saopšteno da se, na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Paznik rada praznuje 1. i 2. maja.

Picerija i restoran

“Državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu”, kaže se u saopštenju.

8 Komentari

 1. Da na praznicne dane radi inspekcija za rad, napunila bi budzet kao za cijelu godinu. Samo neka krenu od granice i spedicija, pa preko servisne zone, Igala, Novog pa sve do Kamenara. 90% nesretnika koji rade za dane praznika ne dobijaju uvecane dnevnice za praznicne dane, a ima i onih koji rade nocne smjene za nista. Evo inspekciji prijave za naredna 2 praznika, pa neka se potrude da i oni odrade neki praznik. Njima ce dnevnice sigurno biti uvecane za te dane.

  9
  5
   • U neuredjenoj zemlji kao sto je nasa ni sindikalne organizacije ne mogu nista promijeniti u poboljsanju polozaja radnika. Probaj se ti sindikalno organizovati kod privatnika, pa mi reci kako si prosao.

    5
    4
 2. Gazda koji izrabljuje nastaje od radnika koji trpi,od lošega radnika postaje loš gazda,definitivno.Pobuna ne pomaže,kraj je neradu,a svi imamo šansu da radimo.

 3. 1. maj se u EU slavi samo jedan dan, bez obzira u koji dan pada.Ali ga slave svi-izuzetak dezurne sluzbe, bolnice i pumpne stanice.Oni koji rade dobiju placeno i jos slobodan dan.Koja razlika za radnika raditi u EU ili u Crnoj Gori gdje mora da radi i na taj jedan svoj dan kad se praznuje i jos nije ni placen kako treba.To je to novonastalo izrabljivacko crnogorsko drustvo.

  14
  2
  • VIDI SE DA SI RADIO U EU PA STO NISI OSTAO TAMO NEGO SI DOSAO U CG ILI SE VRATIO KAKO TI JE LAKSE.NEMA NIGDJE NA SVIJETU ,,HLADOVINE,, I NERADA KAO U CG .A DA SEBOLJE ZIVI VJERUJ MI .OBISAO SAM CIJELU OVU LOPTU ALI NIKO NEMA AUTA TELEFONE STANOVE KUCE ITD KAO U CG SA PLATOM OD 300-400 EURA.

   11
   9
   • Vi ste ocito promasili temu, moj komentar se odnosio na izrabljivanje radnika u crnogorskom drustvu.Upitajte radnike trgovina koji rade od 06-15 ili 15-23h, od ponedjeljka do nedjelje, 30 dana u mjesecu i na kraju primi 230e, kako zivi i uiva u toj ,,hladovini,, o kojoj vi pisete.Za mene licno informacija da sam upravo posla u penziju nakon 44 godine rada u jednoj od najrazvijenijih zemalja EU ako ne i svijeta.

    9
    1
 4. Ne znam zašto se forsiraju ovakvi naslovi kad se zna za koga su neradni dani – samo za javne ustanove i finansijske institucije, a čiji službenici će u većini slučajeva spojiti s pondjeljkom zbog vikenda. Daleko više je onih koji će raditi i kojima neće biti ni po zakonu plaćen taj rad praznikom.

  Ono što svi mi kao socijalno osvješteni građani možemo uraditi 1. Maja je da preskočimo taj šoping po izrabljivačkim lancima i/ili sve druge usluge gdje se ljude koji nas uslužuju taj dan ne poštuje kao radnike i ljudska bića

  26
  1

Ostavite komentar

*

code