(Ne)sporne table u Starom gradu nisu uklonjene, čeka se riječ zaštitara

(Ne)sporne table u Starom gradu nisu uklonjene, čeka se riječ zaštitara

5
Podijeli

NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma iz Podgorice uložila je žalbu na rješenje Komunalne policije o uklanjanju 6 turističkih info tabli. Žalbeni postupak je u toku pred službom glavnog administratora Opštine Herceg Novi, Nenada Đorđevića.

To je Radiju Jadran potvrdila v.d. načelnica Komunalne policije, Marija Andrić. Sa druge strane, još se čeka i odobrenje Uprave za zaštitu kulturnih dobara iz Kotora o postavljanju tabli, tačnije saglasnost na mjesto postavljanja, dizajn i tekst na tablama, kazao nam je sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević:

Picerija i restoran

“U dosadašnjim telefonskim razgovorima dali su mi neko ne baš čvrsto obećanje da bi to odobrenje moglo stići ove sedmice. Tada ćemo  znati naše sljedeće korake.  Jer, ako  daju negativno mišljenje za lokaciju, natpis i sve što je generalno problematično na tablama, mi ćemo ih ukloniti. Tražili smo i njihovo mišljenje o konzervatorskim uslovima, da oni kao zaštitar odrede kako bi trebalo table da izgledaju. Opština ne bježi od tog da table budu postavljene, ali na adekvatniji način”, pojasnio je Kovačević.

Podsjetićemo, Komunalna policija je početkom mjeseca NN licu naložila uklanjanje tabli sa 6 lokacija. Međutim, u međuvremenu NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma iz Podgorice saopštila je da im je dozvole za postavljanje tabli izdao Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju, odnosno bivši načelnik iz prošlog saziva parlamenta, Ilija Peulić. Nakon toga, ovaj Sekretarijat zatražio je konzervatorske uslove, kao i dozvolu Uprave za zaštitu kulturnih dobara iz Kotora.

5 Komentari

 1. Ovog Kovacevica jadi nadjose od Surlasa pa nadalje u ovom ,mandatu, 😀 Lose su idejno uradjene,nema ni na engleskom jeziku cini mi se,znamo mi sta je tora 😀

 2. E, ovo da se riješi, pa ko da su sve ostalo. A i ove table su nekako…lijepe. Nije to za nas. Tu treba staviti jednostavne plastične table, da ne štrče i ne odskaču od okoline.

  11
  9
 3. Ispravno. Neka upristoje te table, da ne izgledamo ko selendra. Ok je koncept sa tablama, al dizajn mora da bude pristojniji. To bi i Luju 16om bilo kičasto

  13
  3

Ostavite komentar

*

code