Nesreća na Orjenu: Pala planinarka iz Trebinja

Nesreća na Orjenu: Pala planinarka iz Trebinja

3384
9
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Orjen vrh kabao snijegNa granici BIH i Crne Gore, na Orjenu, sjeverno od vrha, koji je bio cilj današnjeg uspona planinara iz Planinarskog društva “Vučji zub” iz Trebinja, došlo je do nesreće. Oko 15 h, na našoj strani pala je u ponor niz strminu trebinjska planinarka.
Kako Radio Jadran saznaje, njene kolege su uz nju, polusvjesna je, povrijeđena, čeka svakog trenutka dolazak pomoći iz Trebinja, Herceg Novog, možda i Kotora, budući da vjerovatno taj dio orjenskog masiva pripada njihovoj opštini.
Ekipe su na terenu, jaka je bura, niska temperatura.
Snijeg i akcija će sigurno potrajati, navodi v.d. rukovodilac Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Željko Starčević.
Obavještena je heregnovska Služba spašavanja i njena tri pripadnika su već uključena u akciju spašavanja.

9 Komentari

 1. Niko i ne postavlja pitanje na cijem je dijelu planine, pobogu!!! Hvala Bogu da imamo takve ljude kao sto su ovi sto se vec satima bore da dodju do nje, a i svi oni sto su pripravni…Svaka cast!
  0  0
 2. E jada nasih dok se odluci u cijem dijelu Orijena je pala,pa ce doc da joj pomognu,recite to nekom turisti (jbga doci ce neko,onaj na ciju stranu padnes)
  Ali si ti siguran samo se penji,eto nas
  1  0

Ostavite komentar

*

code