Nesvakidašnja nastava u Gradskom muzeju

Nesvakidašnja nastava u Gradskom muzeju

2751
9
Podijeli

turisticka skola posjeta muzeju 1Učenici prvog razreda hercegnovske Srednje turističke škole “Ivan Goran Kovačić”, na čelu sa profesoricama turizma i istorije umjetnosti Biljanom Kršanac i Ksandrom Popović, uz stručnu pomoć vodiča, održali su nesvakidašnji čas praktične nastave. Oni su u Gradskom muzeju “Mirko Komnenović” na Toploj priredili prvu radionicu budućih kulturno-turističkih profesionalaca.

turisticka skola posjeta muzeju 2

Đaci su poslije obilaska muzeja preuzeli uloge stručnih muzejskih vodiča i svojim mladim kolegama predstavljali istorijsku i kulturnu baštinu koja se čuva u muzeju. Podučavali su kako od svog zavičajnog kulturno istorijskog naslijeđa, od praistorije, antike, ranog srednjeg vijeka, istorije i etnologije našeg kraja, na najljepši mogući način napraviti dobar brend u turizmu.

Picerija i restoran

turisticka skola posjeta muzeju 3

– Ovakav vid dobre saradnje lokalnih javnih ustanova kulture sa školskim sistemom, vezivanje mladih ljudi za svoj grad kao i praktična nastava mladih turizmologa, uliva optimizam za budući razvoj grada, naročito na polju očuvanja, prezentacije i valorizacije kulturne baštine i stavljanja istih u turističku ponudu grada – ističe direktor JU Gradski Muzej i Galerija Josip Bepo Benković, Đuro Prijić.

9 Komentari

 1. Tacno je da je gospodin M. Komnenovic testamentom spomenuo i zastavu i to ne da stoi u kuci vec da se viori na kuci ( citao sam licno pomenuti testament, koji postoji u muzeju). Takodje u istom se pominje i pomoc siromasnima i jos ponesto…ali osim sto su uzeli kucu nista drugo nije ispostovano.
  0  0
 2. Ništa novo,ali davno zaboravljeno,jer se niko nije sjetio da bi škola trebala nešto i praktično đeci pokazati.Pohvalno i neophodno,a za private škole normalno.Znači,neko misli.
  0  0
 3. Ali su ga makli?!
  VIII

  Српски барјак који се налази у реченој мојој стојној кући, нека свакако у њој и остане на вечита времена и то као и сада на видном месту.
  0  0
 4. A dali su deca videla da u muzeju vise nema srpske zastave koju je nacelnik Mirko Komnenovic,zavestao svojim testamentom da stoji u desnom uglu kuce?
  0  0

Ostavite komentar

*

code