Nevrijeme u Herceg Novom: Najviše stradalo zelenilo, po neki privremeni objekti uz...

Nevrijeme u Herceg Novom: Najviše stradalo zelenilo, po neki privremeni objekti uz more, izlila se Sutorina

11409
6
Podijeli

Jako nevrijeme zahvatilo je hercegnovsku rivijeru sinoć iza 20 časova, a najjači udari istočnog vjetra zabilježeni su poslije 22 sata. Velika količina kiše, praćena grmljavinom, snažni naleti promjenljivog i istočnog vjetra koji je obarao  drveće, lomio grane, dječimično otkrivao krovove trajali su skoro dva sata.

Za to vrijeme izlila se i rijeka Sutorina, kod Pavlovića mosta i na još nekim mjestima: kod kuće Lučića, kod škole…Kod Pavlovića mosta mještani su postavljali vreće sa pjeskom i izvlačili vodu pumpom iz dvorišta i prizemlja, kaže nam komandir Službe zaštuite i spasavanja Aleksandar Škobalj koji je jutros do 6 sati sa ekipom od 18 članova Službe bio na terenu. Sigurno je  15-tak stabala oborenih, a primili smo preko 20 poziva za intervenciju zbog toga ili plavljenja. Najviše poziva, ipak, sinoć stizalo je sa Gomile, Njivičkog puta i Zelenike. Na Gomili je vjetar otkrio krov kuće Nikole Manojlovića.–  Poplavio je pomoćni teren i prostorije  FK Igalo – rekao nam je sekretar FK Igalo, Zoran Njegovac.

Picerija i restoran

Ekipe Komunalno stambenog, kako nam kažu u tom preduzeću, imali su nekoliko intervencija nakon sinoćnjeg nevremena, u Zelenici, Kumboru i Igalu. Jak vjetar srušio je nekoliko drveća i polomio grane, ali su brzo intervenisali i većinu već rasčistili, ističe v.d. direktor Komunalno stambenog, Branko Crnogorčević.

Jutros smo zatekli i radnike Instituta Igalo, koji su imali najviše posla na sređivanju parka i stabla ispod i u krugu Titove vile. Od siline vjetra iz korjena je isčupana stogdišnja murva na kraju Šetališta u Igalu, prepolovljena je i stara topola, ukrasna stabla, a polomljen je inventar i na privremenim objektima u zoni morskog dobra.

Tokom sinoćnjeg nevremena najjači udar istočnog vjetra od 110 km/s bio je u 22.20 h. U toku noći palo je 48l/m2.

Do kraja dana očekuju još kiše, ali i smirivanje vremena, trenutna temperatura je 12 stepeni, a duva sjeveroistočni vjetar.

6 Komentari

 1. Prolaze li kandidati za odbornike kroz Zeleniku? Razrovan dio magistrale na potezu od mandraca prema školi (da im pojasnimo lokaciju), ne zanima apsolutno nikog. Uništavaju se auta, stranci začuđeno prolaze u nevjerici, a o đacima i ostalim pjesacima da ne govorimo. Sramno za ovaj grad, treba da se stide nekadašnjih gradonacelnika (prije osamdesetih godina).
  33  1
 2. Aje sad ove stranke da akcijom očiste grad od nevremena i pokažu pravu volju za brigu.
  Tu se pokazuje ljubav i volja za sve gradjane Opštine Herceg Novi.
  48  0
 3. Pitajte nosica liste Demokrata, Stevana Katica, zna li on zasto je rijeka Sutorina blokirana na desnoj strani ušća? Mozda on i njegova partija u predizbornom programu imaju rusenje nelegalnog nasipa-plaze ispred kuće-apartmana Katica na ušću rijeke Sutorine.
  58  5

Ostavite komentar

*

code