Nezavisna kulturna scena Herceg Novog nudi 12 sati programa

Nezavisna kulturna scena Herceg Novog nudi 12 sati programa

1122
0
Podijeli

Manifestacija pod nazivom “12h re:hub”, u organizaciji Mreže aktera nezavisne kulturne scene Herceg Novog, biće održana u motelu Dubrava, u ponedjeljak, 26. decembra, od 11:55 do 23:55 časova.

herceg-novi-4744 Mreža aktera nezavisne kulturne scene u Herceg Novom manifestacijom želi da prikaže bogatstvo ponude hercegnovskih vaninstitucionalnih kulturnih udruženja i individualnih umjetnika.

Picerija i restoran

Program će obuhvatiti retrospektivnu fotografiju, kojom se obilježava rad više od 10 novskih organizacija i pojediniaca, kao i izložbu likovnih radova priznatih novskih umjetnika, nastupe prepoznatih i eminentnih muzičkih izvođača, bendova i DJ-eva, zatim forum na koji su pozvani svi relevantni akteri koji mogu doprinijeti dijalogu i unapređenju stanja nezavisne kulturne scene i prezentaciju dobrih primjera prakse iz regiona.

– Želimo da skrenemo pažnju na činjenicu da hercegnovski stvaraoci, naročito iz domena izvođačkih umjetnosti, uglavnom nemaju mjesto za rad i nastupe, u gradu koji pretenduje na prepoznatljivost po svojoj kulturno-umjetničkoj ponudi. U tom kontekstu želimo i da otvorimo konstruktivan dijalog sa nadležnima, a po uzoru na zemlje okruženja i razvijenije sredine u kojima su postignuti krupni koraci u poimanju uloge nezavisne scene u razvoju kulture, kao i u formiranju novih modela partnerstva između javnih institucija, civilnog i privatnog sektora – kazali su organizatori.

Učešće u programu manifestacije “12h re:hub” je na volonterskoj osnovi. Svi organizatori i učesnici manifestacije rade bez honorara, ujedinjeni u akciji koja  je platforma za postizanje dugoročnih i veoma važnih ciljeva za sve umjetnike i aktere nezavisne kulturne scene, za publiku željnu dobrog programa i za budućnost kulture u Herceg Novom.

Mreži aktera nezavisne kulturne scene Herceg Novog do sada su se priključile brojne organizacije i pojedinci iz Novog, kao što su NVO Sinergija, Alternaut, Urban Nova, Hercegnovsko pozorište, Hercegnovski strip festival,  Omladinski centar, Omladinski kulturni centar, Udruženje Ruke, NVO Bruna, NVO Nada, Teatar Plus, Lira, ORKA, Bokeške gulozece, SPKD Prosvjeta, NVO Egzodusi,  NVO Uzor, Belavista Ars (Slađana Vujović) i drugi.

Umjetnici i organizacije zainteresovane za nastup na 12h re:hub-u u motelu Dubrava mogu se prijaviti na mejl mankshercegnovi@gmail.com ili telefone 069 437 578 i  069 319 899 najdalje do 23. decembra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code