NI VRAPCI NA GRANI NE ZNAJU ĐE SU PREGOVORI DPS-IZBOR

NI VRAPCI NA GRANI NE ZNAJU ĐE SU PREGOVORI DPS-IZBOR

0
Podijeli

Nakon brojnih spekulacija o vremenu i mjestu nastavka razgovora o koalicionoj vlasti u Herceg Novom između pregovaračkih timova DPS-a i „Izbor”-a, jedino što je do ovog momenta bilo moguće saznati, jeste da su razgovori, daleko od očiju javnosti, počeli.

Kao i prošli put u timu DPS-a, bez lokalnih funkcionera. A saznati gdje i na kojoj „tajnoj” lokaciji su akteri ovog događaja, bilo bi potrebno ne samo novinarsko istraživanje.
Uostalom, zašto se baviti time, jer korektno je ispoštovati i dogovor obje strane da za sada njihovi razgovori ostanu među njima i da će kada postignu nešto konkretno to i saopštiti.
Zato je i dalje sve u domenu nagađanja,hoće li pregovori biti okonačni danas, sjutra, ili nakon konstitutivne Skupštine u ponedjeljak 12.januara?
Na Skupštini će svakako biti verifikovani mandati odbornika, ali nije sigurno i da li će biti izabran predsjednik lokalnog parlamenta i Odbor za izbor i imenovanja.
Sjednicom će predsjedavati Blago Radanović iz Udruženja građana „Izbor”, kao najstariji odbornik. Prema Statutu Opštine pravo da predloži predsjednika lokalnog parlamenta ima jedna trećina odbornika. Po rezultatima izbora, održanim 14. decembra prošle godine, to pravo pripada DPS-u, koji je osvojio 13 odborničkih mandata.
Postoji mogućnost da za predsjednika Skupštine bude izabran kandidat DPS-a, ali i „Izbora”, ako do tada pregovarački timovi postignu dogovor. To bi bio jasan signal da će DPS i Izbor biti koalicioni partneri u vlasti u naredne četiri godine. Međutim, moguće je i da na Skupštini ne dođe do izbora predsjednika, odnosno da se to desi na nekom nastvaku sjednice, dok ne bude jasnije definisana skupštinska većina.
Na lokalnim izborima koji su u Herceg Novom najviše mandata osvojio je DPS 13, Udruženje građana Izbor 9, Koalicija SNP-DF-NS 8, a SDP i Novska lista po dva odbornička mandata. Novi sastav SO Herceg Novi imaće 34 odbornika.
Iz DPS-a su to Slobodan Radović Krušo, Zoran Bošnjak, Andrija Radman, Sandra Požgaj, dr Đuro Marić, Slavko Vavić, Dragan Janković, Gordana Rajović, Mlađen Bulajić, Petar Porobić, Zoran Kovačević, Slavka Gojšina, Branko Božović.
Prvih devet na listi kandidata za odbronike iz Udruženja građana Izbor su Dušan Radović Krušo, Nikša Gojković, Mišo Škobalj, Nataša Martić, Blago Radanović, Mladen Ivanović, Željko Vavić, Jovana Šijačić, Gligo Mitrović.
Odbornici koalicije biće Obrad Gojković, Boris Seferović, mr Milovan Mišo Baždar, mr Danijela Đurović, Mirko Mustur, Vidak Pavlović, Žaklina Babović, Stevo Cvjetković.
Po dva odbornika imaće SDP, a to su Dragan Šimrak i Milica Berberović-Stanković i Novska lista dr Savo Marić i Miloš Konjević.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code