Nije potrebno više novca za nastavak rekonstrukcije Šetališta

Nije potrebno više novca za nastavak rekonstrukcije Šetališta

6
Podijeli

Dorada projekta za nastavak rekonstrukcije dijela Šetališta Pet Danica, od Galeba do kompleksa Raffaelo, je okončana i na reviziji je u Institutu za građevinarstvo u Podgorici. Potvrdu revidovanog projekta u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog očekuju do kraja sljedeće sedmice, kazao nam je v.d. direktor Agencije, Boro Lučić:

„Dobra vijest je da nastavak radova neće iziskivati dodatna finansijska sredstva već ćemo biti „pokriveni“ sa onim što su odobrena sredstva na početku projekta. Dorada nam je dostavljena u četvrtak, a na sastanku sa predstavnicima Morskog dobra u petak samo je potvrđena obostrana volja da se projekat nastavi i okonča. Očekujemo do kraja naredne nedjelje da Insitut za građevinarstvo da zeleno svjetlo revidovanom projektu“, kazao je Lučić.

Picerija i restoran

Podsjetićemo, sporan dio nastavka rekonstrukcije Šetališta bili su poslovni prostori između lokala Dominicana i Mimoza ( ispred apartmana „Cebra“, kod bivšeg grnčara ) koje je trebalo ukloniti. Međutim, tim potezom rizikovalo bi se pokretanje sudskog spora trgovaca sa izvođačima, pa se od toga odustalo. Sa druge strane, izmjena projekta „obezbijedila“ je ranije intencije da se i na ovom potezu radi proširenje sa morske strane:

„Budući da nijesam imao detaljan uvid, mogu vam samo reći da će proširenja definitivno biti između Dominicane i Mimoze, ali na koliko stubova i o kojoj širini je riječ, sada ne znam“, kazao je on.

Budući da projekat ne daje precizne datume, nastavak i kraj izvođenja radova nijesu navedeni, ali Lučić vjeruje da sve ne bi trebalo da traje duže od 60 dana, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni:

„Izvođač ( barska kompanija Đokić group ) je spreman da odmah krene sa poslom i nadam se da bi do Praznika Mimoze trebalo da završimo sve građevinske radove“.

Zbog praznika radovi će biti obustavljeni, a popločavanje behatonom nastavljeno nakon toga.

Podsjetimo da je rekonstrukcija šetališne staze u dužini od 365 m od Galeba u Igalu do kupališta Raffallo na Toploj, počela još u oktobru 2015. godine. Do sada je proširen dio šetališta od Galeba do pizzerije Twins, postavljena javna rasvjeta i dio zelenila. Vrijednost investicije je 350 hiljada eura, a radove izvodi barska kompanija Đokić group D.O.O. Radovi su bili konzervirani nekoliko puta, zbog praznika, sezone i preprojektovanja.

6 Komentari

 1. A što ste obazrivi prema zakupcima kod grnčara,pa odosze u more.
  Što će te ako se još malo prošire,tezge ispred i sl.
  Doći će te do Njivica.
  P.S. Pružni pojas,još uvjek je vlasništvo Željeznice je 9 metara.

 2. Dobra vam je ova kompanija “djokic” maksimalno 5 do 7 radnika na gradilistu pola iz Albanije druga polovica iz Bosne od toga svaki treci dan po tri cetiri radnika zbrisu e takva vam je taj izvodjac radova uostalom kao i investitor nista bolji ni gori biti nemoze pa se radovi rastezu u nedogled.

  26
  2
 3. “”Podsjetimo da je rekonstrukcija šetališne staze u dužini od 365 m od Galeba u Igalu do kupališta Raffallo na Toploj, počela još u oktobru 2015. godine.””

  Dvije pune godine prosle za 365m “rekonstrukcije”

  OMFG

  39

Ostavite komentar

*

code