Nije šala: Skupština 1. aprila vanredno opet o smjeni Nikole Gojkovića

Nije šala: Skupština 1. aprila vanredno opet o smjeni Nikole Gojkovića

2925
35
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_politika_februar_niksa_gojkovic_2_020215Iz skupštinske službe danas su uputili pozive za vanrednu sjednicu SO Herceg Novi s jednom tačkom dnevnog reda-predlog Odluke o razrješenju predsjednika Opštine Herceg Novi, saznaje Radio Jadran.

Sjednica je sazvana nakon presude Upravnog suda po tužbi Nikole Gojkovića i Kluba odbornika Građnaskog saveza o poništenju Odluke SO  od 8. jula prošle godione kada je Gojković razriješen funkcije predsjednika.

Picerija i restoran

Prema članu 57. Zakona o upravnom sporu kada Sud poništi akt protiv kojeg je bio pokrenut upravni spor, predmet se vraća u prvobitno stanje, prije poništenja akta. Zato je Skupština dužna da u roku od 30 dana od presude koja je bila 23. februara, donese zakonitu Odluku i otkloni nepravilnosti na koje je ukazano presudom.

U obrazloženju nove Odluke o razrješenju predsjednika opštine Nikole Gojkovića prije isteka mandata navodi se više razloga. Nije obezbjeđeno sprovođenje razvojnih planova i programa, nije obezbjeđeno vršenje poslova iz nadležnosti opštine utvrđenih zakonom i Statutom opštine u dijelu angažovanja nezavisne revizije poslovanja Opštine za period posljednje 4 godine. To iako je nalazom revizora od 2014. skrenuta pažnja na niz spornih pitanja i činjenice da je tu obavezu predsjednik javno preuzeo sa rokom realizacije odmah po stupanju na dužnost, a nijeje ni započeo niti realzovao – navodi se u obrazloženju.

Za smjenu Gojkovića razlog je izostanak imenovanja glavnog administratora, čime je onemogućeno funkcionisanje službe glavnog administratora, kao drugostepenog organa čime je u značajnoj mjeri onemogućenoi funkcionisanje lokalne uprave.

Inače, otkako je izabran 2. februara prošle godine za predsjednika uz podršku Izbora, čiji je bio kandidat, kao i DPS-a, Nikša Gojović, nije, kako se navodi u obrazloženju, omogućio  sprovođenje projekta Evropska prijestonica kulture, valorizaciju opštinskih projekata na Luštici i drugih,  koji su bili obaveza izbornog programa građanske liste Izbor.

 

Reklama

35 Komentari

 1. Gdje su inspekcije da kazne laznu gradonacelnicu za nezakonit rad,kao sto progone ljeti zalosne radnike po objektima,zbog neprijavljivanja i ostalih gluposti.
  0  0
 2. Vec su na startu OPET zabrljali, amateri pravnici, obrazlozenje vam pada u vodu, ne moze se tako lako smenit Presjednik opstine. Da ponovim amateri……slijedi ponovna pravna bukvica ? Niksa zivio nam ti si inspiracija grada i sire, samo gazi Misovim stopama i uputima!
  0  0
 3. Dajte još koji maskenbal, još koji Grašov koncert, još muzike, još kolača I zabave i onda činite što vas volja u Opštini, jer Novljanima ništa drugo I ne treba osim dobre zabave:))
  0  0
 4. Ovo se ne može nazvati Cirkusom, jer je Cirkus jedno uređena zabavna institucija. Ovo je sprdnja , jer smjenjivati nekoga ko nije predsjednik, a funkciju obavlja neko ko nije predsjednik, jedini naziv za sve to je zaista samo sprdnja. Nemogu da shvatim da narod ovo trpi..
  0  0
 5. Sada će opet nešto pravno zabrljati, pa će biti još cirkusa i zabave prevarenim građanima!
  Čast iznimkama, ali ima li u našoj opštini iko da iskreno želi dobro građanima i gradu? Toliko je sve predvidljivo i providnih namjera, da se čovjek zapita: zar nas zaista smatraju idiotima!?!?
  0  0
 6. DALI OVO ZNAČI,DA SE GOSPODA AĆIMOVIĆ LAŽNO PREDSTALJALA DA JE ONA GRADONAČELNICA,IAKO SMO PO OVOME IMALI ŽIVOG I ZDRAOG PREDSJEDNIKA.DALI ČE NEKO ODGOARATI ZA OVO ŠTO SE RADI U NAŠEM GRADU.I JOŠ NEŠTO,VEOMA BITNO.POSLIJE KOLIKO REMENA JE POSTAVLJEN ADMINISTRATOR I KO GA JE POSTAVIJO .DALI JE TO URADILA GOS.ĆIMOVIĆ.
  0  0
 7. E bruke sta rade sa narodom,sve su iz IZBORA lagali dok nisu sjeli na fotelje,a sad sta sa gradjanoma koji su im vjerovali,DPS bi ih trebo uvesti u red,e tesko nama sta nam rade
  0  0
 8. Smjenjuju covjeka joji ih je doveo na vlast, kako ne razmisljaju dugorocno to je za nevjerovat. Levacenje gradjana u fulu slijedi
  0  0
 9. Nikša bi ispao v e l i k i da je odmah pošto su ga smjenili rekao: hvala ,pokušao sam nešto da uradim,ali nisam uspijo.A ovako se ponovo upleo u mrežu i tako pokazao da mu je samo stalo do vlasti.E moj dobri i deboto pošteni Nikša!
  0  0
 10. Kako smjenjuju g. Gojkovića Nikolu kada ovi iz Opštine kažu da on nije Predsjednik. Zna li ko o čemu se radi, kakav je ovo performans 1, aprila!
  0  0
 11. Predizborna obecanja Izbora su bila sasvim drugacija :sacuvanje INSTITUTA,Bolnice Meljine,JB Bijela,veliki Hotel,ukidanje Parking servisa,ukidfanje drumarine,poljoprivredni sabirni centar na Kameno,mrkva 5 e,sir 50,a da ne pricamo 100 meleona garancija Vlade,pa posto to sve prevarise sad izmisljaju Kulturne predstolnice ,slobodne udarce,tunele,hidro centrale ,staze za formule e moj narode to vam je koalicija DPS IZBOR,
  0  0
 12. E sta se radi,niko vise ne zna ko je predsednik u Herceg-Novi,samo trze razloge da se nista ne radi,a dje je nas Andrija on pametno cuti jer ne zna dje bi,Niksa ili preuzmi vladt i picni radit ili se povuci od svega,zavrsite vise
  0  0
 13. Nikša, ukoliko ne uđe u kancelariju predsjednika opštine sjutra, 23. marta, i ne posmjenjuje sve načelnike i VD-e DPSa i IZBORA, je *********, a ne nekakva moralna veličina.
  0  0
 14. Đe baš 1. aprila kad ništa na svijetu nije slučajno? …ovo nije za starije,zbilja treba prepuštit sve mladima da dokusure,jer nije vrijedno gologa života.
  0  0
 15. Nezam dali je više tužno ili smiješno ili nestručno ili, ili……
  Volio bih da vidim stručnjaka koji bi objasnio ovu ujdurmu i njene posledice.
  0  0

Ostavite komentar

*

code