Nije šala: Skupština 1. aprila vanredno opet o smjeni Nikole Gojkovića

Nije šala: Skupština 1. aprila vanredno opet o smjeni Nikole Gojkovića

3001
35
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_politika_februar_niksa_gojkovic_2_020215Iz skupštinske službe danas su uputili pozive za vanrednu sjednicu SO Herceg Novi s jednom tačkom dnevnog reda-predlog Odluke o razrješenju predsjednika Opštine Herceg Novi, saznaje Radio Jadran.

Sjednica je sazvana nakon presude Upravnog suda po tužbi Nikole Gojkovića i Kluba odbornika Građnaskog saveza o poništenju Odluke SO  od 8. jula prošle godione kada je Gojković razriješen funkcije predsjednika.

Picerija i restoran

Prema članu 57. Zakona o upravnom sporu kada Sud poništi akt protiv kojeg je bio pokrenut upravni spor, predmet se vraća u prvobitno stanje, prije poništenja akta. Zato je Skupština dužna da u roku od 30 dana od presude koja je bila 23. februara, donese zakonitu Odluku i otkloni nepravilnosti na koje je ukazano presudom.

U obrazloženju nove Odluke o razrješenju predsjednika opštine Nikole Gojkovića prije isteka mandata navodi se više razloga. Nije obezbjeđeno sprovođenje razvojnih planova i programa, nije obezbjeđeno vršenje poslova iz nadležnosti opštine utvrđenih zakonom i Statutom opštine u dijelu angažovanja nezavisne revizije poslovanja Opštine za period posljednje 4 godine. To iako je nalazom revizora od 2014. skrenuta pažnja na niz spornih pitanja i činjenice da je tu obavezu predsjednik javno preuzeo sa rokom realizacije odmah po stupanju na dužnost, a nijeje ni započeo niti realzovao – navodi se u obrazloženju.

Za smjenu Gojkovića razlog je izostanak imenovanja glavnog administratora, čime je onemogućeno funkcionisanje službe glavnog administratora, kao drugostepenog organa čime je u značajnoj mjeri onemogućenoi funkcionisanje lokalne uprave.

Inače, otkako je izabran 2. februara prošle godine za predsjednika uz podršku Izbora, čiji je bio kandidat, kao i DPS-a, Nikša Gojović, nije, kako se navodi u obrazloženju, omogućio  sprovođenje projekta Evropska prijestonica kulture, valorizaciju opštinskih projekata na Luštici i drugih,  koji su bili obaveza izbornog programa građanske liste Izbor.

 

35 Komentari

 1. Gdje su inspekcije da kazne laznu gradonacelnicu za nezakonit rad,kao sto progone ljeti zalosne radnike po objektima,zbog neprijavljivanja i ostalih gluposti.
  0  0
 2. Vec su na startu OPET zabrljali, amateri pravnici, obrazlozenje vam pada u vodu, ne moze se tako lako smenit Presjednik opstine. Da ponovim amateri……slijedi ponovna pravna bukvica ? Niksa zivio nam ti si inspiracija grada i sire, samo gazi Misovim stopama i uputima!
  0  0
 3. Dajte još koji maskenbal, još koji Grašov koncert, još muzike, još kolača I zabave i onda činite što vas volja u Opštini, jer Novljanima ništa drugo I ne treba osim dobre zabave:))
  0  0
 4. Ovo se ne može nazvati Cirkusom, jer je Cirkus jedno uređena zabavna institucija. Ovo je sprdnja , jer smjenjivati nekoga ko nije predsjednik, a funkciju obavlja neko ko nije predsjednik, jedini naziv za sve to je zaista samo sprdnja. Nemogu da shvatim da narod ovo trpi..
  0  0
 5. Sada će opet nešto pravno zabrljati, pa će biti još cirkusa i zabave prevarenim građanima!
  Čast iznimkama, ali ima li u našoj opštini iko da iskreno želi dobro građanima i gradu? Toliko je sve predvidljivo i providnih namjera, da se čovjek zapita: zar nas zaista smatraju idiotima!?!?
  0  0
 6. DALI OVO ZNAČI,DA SE GOSPODA AĆIMOVIĆ LAŽNO PREDSTALJALA DA JE ONA GRADONAČELNICA,IAKO SMO PO OVOME IMALI ŽIVOG I ZDRAOG PREDSJEDNIKA.DALI ČE NEKO ODGOARATI ZA OVO ŠTO SE RADI U NAŠEM GRADU.I JOŠ NEŠTO,VEOMA BITNO.POSLIJE KOLIKO REMENA JE POSTAVLJEN ADMINISTRATOR I KO GA JE POSTAVIJO .DALI JE TO URADILA GOS.ĆIMOVIĆ.
  0  0
 7. E bruke sta rade sa narodom,sve su iz IZBORA lagali dok nisu sjeli na fotelje,a sad sta sa gradjanoma koji su im vjerovali,DPS bi ih trebo uvesti u red,e tesko nama sta nam rade
  0  0
 8. Smjenjuju covjeka joji ih je doveo na vlast, kako ne razmisljaju dugorocno to je za nevjerovat. Levacenje gradjana u fulu slijedi
  0  0
 9. Nikša bi ispao v e l i k i da je odmah pošto su ga smjenili rekao: hvala ,pokušao sam nešto da uradim,ali nisam uspijo.A ovako se ponovo upleo u mrežu i tako pokazao da mu je samo stalo do vlasti.E moj dobri i deboto pošteni Nikša!
  0  0
 10. Kako smjenjuju g. Gojkovića Nikolu kada ovi iz Opštine kažu da on nije Predsjednik. Zna li ko o čemu se radi, kakav je ovo performans 1, aprila!
  0  0
 11. Predizborna obecanja Izbora su bila sasvim drugacija :sacuvanje INSTITUTA,Bolnice Meljine,JB Bijela,veliki Hotel,ukidanje Parking servisa,ukidfanje drumarine,poljoprivredni sabirni centar na Kameno,mrkva 5 e,sir 50,a da ne pricamo 100 meleona garancija Vlade,pa posto to sve prevarise sad izmisljaju Kulturne predstolnice ,slobodne udarce,tunele,hidro centrale ,staze za formule e moj narode to vam je koalicija DPS IZBOR,
  0  0
 12. E sta se radi,niko vise ne zna ko je predsednik u Herceg-Novi,samo trze razloge da se nista ne radi,a dje je nas Andrija on pametno cuti jer ne zna dje bi,Niksa ili preuzmi vladt i picni radit ili se povuci od svega,zavrsite vise
  0  0
 13. Nikša, ukoliko ne uđe u kancelariju predsjednika opštine sjutra, 23. marta, i ne posmjenjuje sve načelnike i VD-e DPSa i IZBORA, je *********, a ne nekakva moralna veličina.
  0  0
 14. Đe baš 1. aprila kad ništa na svijetu nije slučajno? …ovo nije za starije,zbilja treba prepuštit sve mladima da dokusure,jer nije vrijedno gologa života.
  0  0
 15. Nezam dali je više tužno ili smiješno ili nestručno ili, ili……
  Volio bih da vidim stručnjaka koji bi objasnio ovu ujdurmu i njene posledice.
  0  0

Ostavite komentar

*

code